VASTGOED – Hervé de Radigues stapt in cityloft concept Yust

De Antwerpse projectontwikkelaar Stéphane Verbeeck heeft TheClubDeal aangetrokken als investeerder in zijn project Yust. Dat project introduceert citylofts en cohousing in combinatie met hotel- en restaurantdiensten. Er zijn vestigingen gepland in Antwerpen, Brussel, Gent en Luik. Die laatste stad is geen toeval. TheClubDeal is een netwerk rond de nu 75-jarige baron Hervé de Radiguès de Chennevière. Het netwerk is verankerd in de regio Luik. Onder meer de Waalse distributie ondernemer Jean-Marc Heynderickx, gekend van het concept Medi-Market, stapte in als investeerder. Met de komst van TheClubDeal beschikt Yust nu over een kapitaal van 2 miljoen euro, in gelijke delen verdeeld tussen de groep Gands van Verbeeck en TheClubDeal.Yust staat voor “Young Urban Style”. Het mikt op een jong stedelijk publiek en combineert bescheiden huurappartementen in stadscentra met hotel- en restaurantdiensten. Huurders krijgen korting op heel wat diensten van het hotel dat in hetzelfde gebouw gevestigd is. Het eerste project van Yust opent in maart in Antwerpen, in een pand naast Brouwerij De Koninck. In België wil Verbeeck in totaal 500 hotelbedden en 350 appartementen voor flexibele verhuur ontwikkelen, goed voor een investering van 100 miljoen euro.

Om u een idee te geven. In Antwerpen (foto hierboven) worden 93 lofts ontwikkeld van 40 tot 60 vierkante meter. Ze worden verhuurd voor 700 tot 900 euro per maand, meubels, keukenuitrusting en beddengoed inbegrepen. Er is een wasserij, een fitness, een coworkingplek, een koffiehoek en mogelijkheid tot fiets- en autodelen. De gerechten in het restaurant kosten 6 tot 9 euro. Zowel voor de exploitatie van de horeca projecten als voor de aankoop van het vastgoed werkt Verbeeck samen met partners en investeerders.

Yust stelde eerder zijn plannen al voor in de Tijd. Verbeeck wil eind 2022 openen in L’Eglise de Jésu in Brussel, aan de overkant van de Botanische tuin. Er is ook een akkoord met de vastgoedontwikkelaar Befimmo voor een sleutel-op-de-deurproject aan het station Luik-Guillemins. Yust Luik opent begin 2023. Het maakt deel uit van de herontwikkeling van de buurt. In Gent is Gands kandidaat om in het S-gebouw aan het station Gent-Sint-Pieters, dat nog gebouwd moet worden, een Yust te openen.