VASTGOED – Marc Coucke verkoopt penthouse in Cadzand voor 8 miljoen euro

De Blanke Top in Cadzand. (Foto: Versluys)

In de duinen van de Zeeuws-Vlaamse badplaats Cadzand is recent een penthouse verkocht voor ongeveer 8 miljoen euro. Volgens de betrokken makelaar is het een van de duurste tweede verblijven ooit verkocht in Nederland. Nu blijkt de verkoper de Vlaamse apotheker-investeerder Marc Coucke te zijn. De penthouse is onderdeel van “De Blanke Top”, een van de meest prestigieuze appartementsprojecten van Cadzand, 10 jaar terug gebouwd door het bouwbedrijf van de Oostendse vastgoedontwikkelaar Bart Versluys. Marc Coucke controleert 50 % van dat bouwbedrijf. Hij kocht meteen twee penthouses. Het eerste penthouse verkocht hij enkele jaren geleden casco voor 5 tot 6 miljoen euro. Nu gaat het tweede dus van de hand voor 8 miljoen.

Het nieuws van de verkoop werd eerst gemeld door de krant de Provinciale Zeeuwse Courant. De Tijd viste uit dat de verkoper Marc Coucke was. De band met Bart Versluys was meteen duidelijk. Voor Versluys was De Blanke Top een belangrijk project. Hij verkocht tussen 2016 en 2020 twee complexen van elk 17 prestigieuze appartementen, vaak aan Belgen. De Blanke Top kreeg daarbij een verkoopwaarde mee van ruim 100 miljoen euro. De appartementen werden initieel aangeboden voor prijzen van 2,4 tot 6,4 miljoen euro. Het penthouse dat Coucke nu verkocht is 281 vierkante meter groot, heeft vier slaapkamers, en grote terrassen met zicht op zee. De vraagprijs was 8 miljoen euro maar het is niet duidelijk of die prijs ook werd gehaald.



Bart Versluys en Marc Coucke legden samen al een hele weg af. Meest opmerkelijke joint venture was ongetwijfeld de opening vorig jaar in Knokke van het volledig gerenoveerde hotel La Réserve dat in 2021 werd opgekocht door Versluys en zijn zakenpartner Marc Coucke. Het design hotel omvat 79 kamers, 29 junior suites, een Executive en een Presidential Suite, evenals een unieke Royale penthouse van zo’n 270 m², dat op de zesde verdieping letterlijk de kroon vormt op het hotel. Een nacht in een basis kamer kost 299 euro per nacht, een executive suite kost 1.049 euro. Voor de duurste Royal Penthouse betaal je per nacht 3.000 euro.