Bart Versluys en Marc Coucke openen gerenoveerde La Réserve (maar voorlopig zonder spa)

Het Royal Penthouse in het hotel La Réserve. (Foto: La Réserve)

Morgen maandag opent in Knokke het volledig gerenoveerde hotel La Réserve dat in 2021 werd opgekocht door de Oostendse bouwheer Bart Versluys en zijn zakenpartner Marc Coucke. Het design hotel omvat 79 kamers, 29 junior suites, een Executive en een Presidential Suite, evenals een unieke Royale penthouse van zo’n 270 m², dat op de zesde verdieping letterlijk de kroon vormt op het hotel. Een nacht in een basis kamer kost 299 euro per nacht, een executive suite kost 1.049 euro. Voor de duurste Royal Penthouse betaal je per nacht 3.000 euro.

Het emblematische hotelgebouw is al sinds de initiële opening in 1949 een vaste waarde in Knokke-Heist. La Réserve ontving vooraanstaande gasten waaronder Hollywoodsterren, politici, koninklijke gasten, toonaangevende ontwerpers en intellectuelen. René Magritte, Frank Sinatra, Marlène Dietrich, Brigitte Bardot, Charles Aznavour, Jacques Brel, Keith Haring, David Beckham, Paris Hilton en vele anderen zagen het hotel als een uitvalbasis voor ontspanning en luxe. Ook Jean-Claude Van Damme, een vaste hotelgast, was recent aanwezig op één van de dry-runs in het restaurant La Rigue, een format die werd ontwikkeld door sterrenchef Peter Goossens. De openbaar toegankelijke interieurs zijn dan weer heruitgevonden door Glenn Sestig Architects, met zijn kenmerkende visie op subtiele luxe die hoogwaardige materialen combineert met een minimalistische benadering.



Naar Vlaams traditie kiezen de eigenaars er voor om het hotel al te openen en cash te genereren terwijl er nog een gedeelte, met name de spa, moet worden afgewerkt. De aanleg van een ponton om te zonnebaden op het aansluitende meer is in aanvraag net zoals het spa- en wellnessgedeelte, ook volledig ontworpen door Glenn Sestig Architects, die momenteel in aanbouw zijn. Deze faciliteiten met onder meer een rooftop zwembad van 55m², sauna, hammam en massagecabines zijn momenteel nog niet operationeel.