VASTGOED – Met Afrojack verhuist kasteeldomein “De Markgraaf” van Kalmthout naar Cyprus

Net geen 10 miljoen euro. Dat is ongeveer wat de 32-jarige Nederlandse DJ Nick van de Wall, beter gekend als Afrojack, moet neergeteld hebben om eigenaar te worden van het kasteelvilla domein “De Markgraaf” in Kalmthout. Van de Wall was al sedert 2018 in gesprek met Jan Rijsdijk, de Nederlandse havenondernemer en verkoper van de site. Dat die gesprekken zo lang hebben geduurd heeft natuurlijk alles te maken met de prijs die de populaire DJ wilde betalen voor de in 2003 heropgebouwde kasteelvilla. Dat van de Wall zijn zaken goed heeft geregeld, mag blijken uit het feit dat het domein nu eigendom wordt van de Cypriotische vennootschap Reabold Holdings. Die verankering van van der Wall in Cyprus leidde al tot heel wat discussies met de Nederlandse fiscus.



Reabold Holdings is ook de rechtenhouder van de creatieve artiestenmerken van van der Wall. Het gaat dan om ‘Jacked’, ‘Afrojack’ en ‘Wall Recordings’. In de muziekpers wordt het vermogen van Afrojack geschat op meer dan 50 miljoen euro. Om en bij 20 % daarvan zou dus naar de aankoop gaan van het domein in Kalmthout. Daarbij wordt van der Wall niet enkel eigenaar van een de gerenoveerde kasteelvilla, herbouwd naar het origineel van 1851, goed voor twaalf slaapkamers, acht badkamers en drie keukens, alles omgeven met een mooi park. Er is daarnaast een hippozaal met woning, goed voor zeventien luxueuze stallen met alle nodige faciliteiten, een indoor en outdoor piste, gecombineerd met een multifunctionele ruimte. Nog op het park: een tweede villa met zwembad en een boswachtershuisje. (Lees verder onder de foto)

Nick van der Wall, aka Afrojack

Groot grondbezitter wordt van der Wall niet. Het domein nu omvat 6 hectare. 50 omringende hectare weide en natuurgebied werd eerder door Rijsdijk verkocht aan het Agentschap Natuur en Bos om toe te voegen aan Grenspark Kalmthoutse Heide. Van der Wall denkt wellicht aan de toekomst. In september trouwt hij met de 27-jarige Italiaanse Elettra Lamborghini, de kleindochter van de oprichter van de gelijknamige autofabrikant. In Italië is ze bekend als zangeres en als coach van The Voice of Italy. Met de Markgraaf moet het jonge koppel alvast niet bezorgd zijn of er kinderkamers genoeg voor handen zijn.