VASTGOED – Paul Gheysens koopt kasteelkantoren Ertbrugge in Wijnegem

Projectontwikkelaar en bouwheer Paul Gheysens is de nieuwe eigenaar van het historisch kasteel Ertbrugge in Wijnegem nabij Antwerpen. Het kasteel, inclusief een bos van 11 hectare, stond te koop met een vraagprijs van 5 miljoen euro. Hoeveel Gheysens er voor heeft betaald, is niet bekend. Gheysens, eigenaar van de groep Ghelamco, wil het kasteel met 2.500 m² verhuren als kantoorruimte. De projectontwikkelaar is momenteel ook al eigenaar van het kasteel Elzenwalle in Voormezele bij zijn thuisregio Ieper. Gheysens kwam enkele jaren terug naar voor als de eigenaar van de eersteklasser FC Antwerp. Zijn voetbalambitie loopt gelijk met zijn vastgoedinvesteringen in de havenstad.



De aankoop was een unieke opportuniteit.”, zegt Gheysens in de kranten van Mediahuis. “Ik was blij dat ik het kon aankopen, ja. Ik zocht al lang iets moois in de buurt van het stadion. Dit kasteel had alles: het ligt dichtbij en het is prachtig. Elf hectare bos, dat is niet niets, hè. En dan dat kasteel en het bijgebouw. Bovendien was het zeer goed gerenoveerd en onderhouden door de vorige eigenaar. Het is een juweeltje, dat alleen wat opfrissingen nodig had. Met minimale inspanningen hebben we het nog mooier kunnen maken. Het kasteel krijgt geen woonfunctie. Het was sowieso al omgebouwd tot kantoorruimte. De ruimtes zijn meteen bruikbaar, inclusief airconditioning enzovoort. Ook het bijgebouw zijn we aan het opfrissen en kan dienst doen als kantoor.”

Het is niet de bedoeling om er zelf kantoren in onder te brengen voor zijn bedrijf Ghelamco wel om het complex te verhuren. Aan Berchem Stadion ontwikkelde Gheysens eerder al het gebouw The Link, goed voor zo’n 27.000 vierkante meter kantoorruimte. Dat gebouw werd vorig jaar verkocht aan verzekeraar Baloise Insurance. Bestaat de kans dat dit kasteel op termijn doorverkocht wordt? “Absoluut niet.”, antwoordt Paul Gheysens. “Dit kasteel verkoop ik niet. Dit kadert in mijn voornemen om me in Deurne en in de brede regio te verankeren.”