UPDATE – Speelt Erik Van der Paal een één-tweetje met Jeroen Piqueur?

De omstreden Antwerpse vastgoedmakelaar Erik Van der Paal heeft een hoger bod uitgebracht op de woning van Ruben Piqueur in Deurle. Als gevolg daarvan vindt deze namiddag in Gent een tweede koopdag plaats. Ruben Piqueur, de zoon van de gevallen Optima-topman Jeroen Piqueur, was mee verantwoordelijk voor de vastgoedactiviteiten van de Optima-groep. Optima verkocht in Antwerpen appartementen die de groep van Erik Van der Paal bouwde op het Kattendijkdok. Van Der Paal kwam later in opspraak wegens belangenvermenging met de Antwerpse N-VA en haar burgemeester Bart De Wever. Vermoedens steken nu de kop op dat Van Der Paal de woning van Piqueur binnenhaalt als stroman van Piqueur om het pand daarna terug te verhuren tegen een vriendenprijsje aan Ruben Piqueur, iets wat alle betrokkenen ontkennen.Van Der Paal bouwde met zijn bedrijf Land Invest de appartementsblokken op het Kattendijkdok in opdracht van het Antwerpse stadsbestuur. De appartementen werden aan de man gebracht door Optima Global Estates, de vastgoeddochter van de Optima groep. Daarbij bestond het vermoeden dat de vastgoedtransacties in een aantal gevallen het sluitstuk waren van fraudestructuren waarbij Luxemburgse verzekeringsproducten waren betrokken die eveneens door Optima werden verkocht. Van Der Paal kwam in opspraak nadat de nieuwssite Apache een video maakte van de gasten van het verjaardagsfeestje van Erik Van Der Paal. Daar was ongeveer het hele Antwerpse stadsbestuur op aanwezig. Land Invest ging ten onder in de daarop volgende mediastorm, ook al omdat het bedrijf in financiële ademnood zat.

Nu bood Van Der Paal dus 971.200 euro voor de half open woning van Ruben Piqueur in het centrum van Deurle, deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Jeroen Piqueur heeft tot het allerlaatste moment verzet aangetekend tegen de openbare verkoop van zijn bezittingen, onder meer de woning in Deurle. Tevergeefs. Misschien dat hij nu nog een bocht kan maken via Van Der Paal. In de Tijd ontkent die laatste echter dergelijke constructie. “Ik heb een goede zaak gedaan met de verkoop van mijn aandelen van Land Invest Group. De woning in Deurle zie ik als een zakelijke opportuniteit. Het is een privébelegging. Ruben Piqueur wees me wel op de mogelijkheid. Maar het is absoluut niet om de familie te helpen. Want anders zou ik natuurlijk ook op de tweede familiewoning hebben geboden.” zo klinkt het. Zonder tegenbod zal het huis uit 1788 vandaag aan Van der Paal worden toegewezen.

UPDATE

Op de veiling zelf kwam Erik Van Der Paal niet opdagen. Het pand werd ultiem verkocht voor 1 miljoen euro. Aan particuliere kopers, zo werd gezegd.