VASTGOED – Voorwaardelijke vergunning voor Neo moet Vlaanderen de pas afsnijden

De burgemeester van Brussel Phlippe Close (PS), de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS) en Unibail-Rodamco topman Michel Dessolain.

Vorige week viel er een voorwaardelijke vergunning in de bus van het consortium Unibail-Rodamco-Westfield voor de bouw van het project Neo 1 op de Brusselse Heizelvlakte. Met die vergunning wil de Brusselse politieke wereld verhinderen dat Vlaanderen alsnog dwars gaat liggen voor de Heizel-plannen. Op het vastgoedsalon Mapic in Cannes werd het nieuws gezamenlijk bekend gemaakt door de Brusselse minister-president Rudi Vervoort (PS), de burgemeester van Brussel Phlippe Close (PS) en Unibail-Rodamco topman Michel Dessolain. Neo 1 komt tussen de Houba De Strooperlaan en het Koning Boudewijnstadion. Het bestaat uit een groot winkelcentrum, 600 residentiële eenheden, een bioscoopcomplex, horecazaken en een kindercrèche. Het hele project vergt een investering van meer dan 800 miljoen euro.

Het gaat om een belangrijke steun van het Brussels gewest en de stad voor ons project, zo zei Michel Dessolain aan de vastgoedpers. Hetzelfde geldt natuurlijk ook van onze kant. We zijn actief bezig om het verkeer op de site en de ‘smart grid’ van het energienetwerk verder te verbeteren, zoals gevraagd in de enquêtes. We hebben de huurovereenkomsten met strategische partners, waaronder Kinepolis en Compagnie des Alpes, al verlengd. En we willen onze vergunningen verkrijgen in de loop van 2020 voor een opening die tot 2024 wordt uitgesteld. Maar in dit soort grote stedelijke projecten weten we uit ervaring dat dingen tijd kosten. Gemiddeld zijn er 12 jaar voor een project van deze omvang. We zijn daarom nog steeds binnen de normale tijdslijn, al hoopten we wel van sneller te kunnen gaan.”