Vindevogel aast op Compeed

De West-Vlaamse farma ondernemer Yvan Vindevogel is mee in de running om het merk Compeed en zijn blarenpleisters over te nemen. Compeed is nu nog een (klein) onderdeel van de Amerikaanse multinational Johnson & Johnson, de moeder van het Belgische Janssen Pharmaceutica. Met de verkoop van Compeed zou meer dan 400 miljoen euro gemoeid zijn. Vindevogel zou daarbij samenwerken met een investeringsfonds.



Compeed is het best verkopende blarenpleistermerk in Europa, maar omzet- of rendabiliteitscijfers van het bedrijf zijn niet bekend. Het merk is een onderdeel van de divisie Consumer Services bij Johnson & Johnson, die goed is voor een jaaromzet van 13,3 miljard dollar. Wondverzorging – het segment waar Compeed thuishoort – is daar het kleinste onderdeel van. Het is een niche waarin de multinational blijkbaar weinig groei ziet. De interesse van Vindevogel voor Compeed wordt gemeld door de Tijd maar Vindevogel zelf geeft geen commentaar.

Vindevogel was mee de oprichter van Omega Pharma, het bedrijf dat vooral geassocieerd wordt met Marc Coucke. Vindevogel zelf bouwde onder meer de farmagroep Vemedia uit.