VOETBALGELD – KSC Lokeren en de zwanenzang van Roger Lambrecht

Roger Lambrecht

Diepe kommer en kwel dezer dagen op Daknam, het voetbalstadion van Lokeren. De ploeg van bandendistributeur Roger Lambrecht boekte vorig jaar een verlies van net geen vijf miljoen euro. Het overgedragen verlies stijgt daardoor tot 10 miljoen euro. Het eigen vermogen slaat negatief door. Tot overmaat van ramp tekent de revisor verzet aan tegen vijf miljoen euro positieve cijfers in de balans. Roger Lambrecht is al enige tijd op zoek naar een overnemer voor zijn club. Maar wie is er geïnteresseerd in een virtueel failliete club die zakt naar 1 B?

Wie zijn huis wil verkopen, zorgt er doorgaans voor dat zijn gevel er mooi uit ziet. Maar dat is niet wat de nu 88-jarige Roger Lambrechts doet met Lokeren. De zopas neergelegde jaarrekening van zijn voetbalploeg oogt als een tot op de draad versleten nachtjapon. Getuige daarvan het rapport met voorbehoud dat de revisor neerlegt. Lambrecht heeft 3 miljoen meerwaarden in zijn balans geschreven door een herwaardering van het vastgoed in het stadion. Maar volgens de revisor kan dat niet omdat zo’n, beweging enkel kan binnen een rendabel bedrijf. Ook twee miljoen immateriële meerwaarden op de spelers worden verworpen. Als je dat voorbehoud mee in rekening brengt, kijkt Lokeren aan tegen een negatief eigen vermogen van meer dan 6 miljoen euro.



De huidige aandeelhouders zijn bereid om mee te werken aan eender welk project dat een nieuw elan bezorgt aan de club en dat het voortbestaan als professionele voetbalclub op lange termijn garandeert.” zo schrijft Lambrecht in zijn jaarrekening. KPMG werd aangesteld om investeerders te zoeken. Maar eerder al liet Lambrecht weten dat hij wel graag 12 miljoen euro wil voor zijn club. Dat lijkt nu verder weg dan ooit.