VOETBALGELD – Paul Gheysens en FC Antwerp: “Met wat tijd en boterhammen”

Paul Gheysens geïnterviewd door VTM na afloop van de wedstrijd tegen Beerschot.

Wat gebeurt er wanneer een over-enthousiaste sportjournalist een nuchtere, geld gedreven voorzitter van een voetbalploeg interviewt nadat zijn ploeg een historische overwinning heeft behaald? Dat praten ze allebei over totaal iets anders. Dat is wat gebeurde na de overwinning van FC Antwerp in de derby met Beerschot. 3-2 voor Antwerp waarmee de ploeg meteen voor het eerst in 32 jaar op de eerste plaats komt in de Jupiler League. De sportjournalist van VTM wou van FC Antwerp voorzitter en eigenaar Paul Gheysens wel eens weten hoe dat voelt bij een mens, diep binnen in, zo’n overwinning. “We hebben hier iets moois opgebouwd, kijk maar naar onze tribunes. We hebben hier waarde opgebouwd.” zegt de bouwheer Gheysens. Maar de overwinning dan, wou de journalist weten. “Dat is goed voor de supporters.”, aldus Gheysens die nog even verwees naar de voorbije aankoopperiode van spelers. “Ik ga niet zeggen dat we koopjes gedaan hebben, maar we hebben goede condities afgedwongen.” Kortom, zoals de voorzitter van Antwerp in mooi West-Vlaams zegt, “Met wat tijd en boterhammen komt het allemaal goed.”

De Antwerp-voorzitter, ook bekend als eigenaar van de groep Ghelamco, ergerde zich wel aan de arbitrage van de derby. Het gaat dan meer bepaald over twee strafschoppen en enkele gele kaarten. “Het was vandaag super jammer dat we een jonge scheidsrechter zonder ervaring krijgen, die ze dan nog verkeerd sturen. Als er me nu één ding heel erg stoort in het voetbal, dan is het dat toch. Ik ben iemand die graag de controle heeft. Het was niet meer om aan te zien.” aldus Gheysens. “Al die gele kaarten, dat waren geen opzettelijke fouten. We mochten niet bewegen, en zij mochten bijna op onze spelers schoppen. (…) Dat steekt me enorm tegen. Ik wil niet op die jongeman beginnen schieten, er zijn mensen boven hem. Mocht ik niet zo geambieerd zijn, stapte ik er direct uit.” 



Even lijkt Gheysens zich ook te verspreken met een a-typische reactie op de vraag hoe zwaar het op de club weegt dat er geen supporters in de tribune mogen. “Oh, niets, hé, niets.” antwoordt Gheysens. Om zich snel te bedenken en te zeggen “Och ja wel hé. Er zijn minder inkomsten. Maar we zijn er op gewapend. We hebben laat aangekocht of gehuurd. En we hebben daar wel, ik ga niet zeggen koopjes gedaan, maar zeer sterke mensen aangetrokken aan uitermate goede condities.” Met andere woorden, met tijd en boterhammen, komt alles goed.

U kan hier het interview met Paul Gheysens op VTM bekijken.