Wauwermans veroordeeld voor afzetterij

De strafrechter in Turnhout heeft Dave Wauwermans veroordeeld tot betaling van een boete van 420 euro. In 2014 logeerde Wauwermans elf dagen in de sterrenzaak De Pastorie in Lichtaart. Hij vertrok er zonder te betalen. Intussen is de openstaande rekening vereffend. Wauwermans is bekend als de “matrassenkoning” in het tv-programma ‘The Sky is the Limit’. De man werd eerder al twee keer veroordeeld, onder meer wegens valsheid in geschrifte. Zelf lijkt hij er niet wakker van te liggen. In het programma profileert hij zich als ambitieus maar ethisch ondernemer.Wauwermans verbleef tussen 8 en 21 november 2014 elf nachten in restaurant De Pastorie in Lichtaart. Hij verliet de zaak zonder te betalen omdat volgens hem de receptie onbemand was. Het Openbaar Ministerie had twee maanden celstraf en een boete gevorderd tegen de man. Daarbij werd benadrukt dat Wauwermans al twee keer was veroordeeld, waaronder eenmaal voor ‘valsheid’.

De rekening van de overnachtingen liep op tot 1.298 euro. Op zijn proces legde Wauwermans documenten voor dat de schulden intussen waren vereffend. De zaakvoerder van De Pastorie bevestigde dat het geld, intresten inclusief, twee dagen voor het proces was gestort. Wauwermans kreeg een boete van 420 euro. Als hij de boete niet betaalt, dan moet hij twintig dagen naar de gevangenis. “De rechtbank hield bij de bepaling van de strafmaat rekening met het feit dat de schadelijdende partij intussen is vergoed”, aldus de rechter.

Would be TV-ster trapt nog wat na op Facebook

Wauwermans zelf reageerde al op zijn facebook. Hij publiceert zijn BTW-bonnetje en trapt wat na. “Ik stel me nog steeds de vraag, waarom dit document werd omgedraaid! Ik vond het tijd om nu toch eens te tonen. Niet wat te duur voor 2 maaltijden, als ik er al niet gegeten had?! En geloof me het was geen luxe hotel. Kan ook niet voor €125 en éénmaal per week bedlinnen op slechte matrassen. Zonder ontbijt! Zo sluiten we dit hoofdstuk met veel vraagtekens maar weer af! God Bless You.”