Willy Naessens: Rijd eens met mijn wagen

Bentley NaessensVijf werknemers van de flamboyante Oost-Vlaamse aannemer Willy Naessens kunnen binnenkort een weekend gebruik maken van de zwarte Bentley van hun baas. Tijdens het jaarlijks personeelsfeest verlootte Naessens zijn wagen aan 5 medewerkers. Nog eens vijf anderen kunnen een weekend op stap met de Aston Martin van zijn echtgenote Marie-Jeanne. Het echtpaar ondernemers rekent er wel op dat ze hun wagens ongeschonden terugkrijgen.“Dankzij mijn medewerkers staan we met de Willy Naessens Group waar we staan”, motiveerde Naessens de verrassingen. “Ik ben mijn mensen dan ook eeuwig dankbaar. Medewerkers zijn het grootste kapitaal in een onderneming en ik heb de beste medewerkers van België. Het is dankzij hen dat ik en Marie-Jeanne met zo’n mooie wagens kunnen rijden en het is dan ook maar normaal dat zij daar mee van mogen genieten.” Hoewel hij er vertrouwen in heeft, nam hij toch zijn voorzorgen. De winnaars moeten een reglement ondertekenen waarin ze bevestigen dat ze niet in de wagen zullen stappen als ze gedronken hebben. En als ze een boete krijgen, moeten ze die zelf moeten betalen.

De leenwagen was trouwens niet de hoofdprijs van de avond. Die hoofdprijs was een Harley Davidson motor. De winnaar mocht de motor houden. De 1.200 werknemers werden ook vergast op een optreden van Bart Kaëll.

De geste van Willy Naessens is opmerkelijk, maar het kan altijd beter. In de Verenigde Staten schonk de miljardair Jeffery Hildebrand elke werknemer van zijn oliebedrijf Hilcorp een bonus van 100.000 dollar, omgerekend een goede 90.000 euro. Er werken bijna 1.400 mensen voor de Texaanse firma, goed dus voor een bonusrondje van bijna 140 miljoen dollar. Het is niet voor het eerst dat Hildebrand in zijn portefeuille tast. Vijf jaar geleden mocht het personeel al kiezen uit een auto ter waarde van 50.000 dollar of een uitbetaling van 35.000 dollar, een bonus voor de verdubbeling van de productie. Dit jaar is dat opnieuw het geval. Jeffrey Hildebrand heeft een geschat vermogen van 5,9 miljard dollar. Hilcorp staat bekend als één van de beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken.