Wouter Torfs start nieuwe sneaker keten

Distributeur Wouter Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenwinkels, start een nieuwe keten. Deze keer niet onder de naam Torfs, maar onder die van de Amerikaanse keten The Athlete’s Foot, dat vooral merksportschoenen verkoopt. Torfs zal de filialen volgens het franchisemodel uitbaten: het zorgt voor de winkelpanden, inrichting en het personeel, terwijl The Athlete’s Foot de reclame en marketing voor zijn rekening neemt. De ambitie van Euretco, dat de franchise voor The Athlete’s Foot in de Benelux beheert, is om tegen 2023 dertig filialen te beheren in België. Elk van die filialen staat voor drie tot tien nieuwe jobs. Die dertig filialen zullen echter niet allemaal onder het beheer van Torfs openen. Euretco is nog op zoek naar andere franchisenemers.



Eind volgende week opent een eerste winkel The Athlete’s Foot in het Waasland Shopping Center. In november volgt een vestiging in Eeklo. “Het sneakersegment is in schoenenretail enorm belangrijk. Bovendien willen de grote merken, zoals Nike en Adidas, op termijn af van zogezegde ‘saaie’ retailers en hun schoenen alleen nog via gespecialiseerde sportformules verkopen. Nu al krijgen we bij Schoenen Torfs de premiummodellen in de rekken. Daar willen wij op anticiperen. Met deze stap willen wij onze lijn naar die topmerken openhouden.”, zegt CEO Wouter Torfs in Het Laatste Nieuws.

The Athlete’s Foot telt wereldwijd al 500 filialen. In Nederland bijvoorbeeld zijn dat er al zestig. Met de nieuwe keten breidt Torfs opnieuw uit. In april opende de Vlaamse groep voor het eerst een Waalse winkel van Schoenen Torfs. Het bedrijf wil de komende jaren nog uitbreiden in Wallonië. In 2016 nam de familie Torfs samen met FNG-CEO Dieter Penninckx ook de schoenwinkelketen Brantano over. De familie Torfs controleert ook 4 procent van FNG.