Ziekte achtervolgt de getormenteerde Stromae

Stromae (midden) bij de uitreiking van de MIA’s begin dit jaar. Links zijn broer Luc die ook zijn manager is, rechts zijn echtgenote en styliste Coralie Barbier. (Foto: Belga Images)

Paul Van Haver, de performer die als Stromae met een vermogen van 12 miljoen euro nog steeds bovenaan onze lijst staat van rijkste artiesten, heeft zijn “Multitude Tour” beëindigd. Normaal zou die nog tot eind dit jaar doorgaan. Over precies 22 dagen zou de 38-jarige zanger zijn wederoptreden maken in Paleis 12 in Brussel na een eerdere ingelaste artistieke rustperiode. 15 geplande concerten en optredens op 2 festivals waaronder Rock Werchter gaan nu niet door. “Ik moet vandaag accepteren dat deze tijd van rust en kwijtschelding langer zal duren dan ik me had voorgesteld. Het is dan ook met grote spijt dat ik mijn belofte niet kan nakomen en dat ik vandaag het einde van de Multitude Tour aankondig.”, aldus Stromae.

Deze beslissing is moeilijk maar noodzakelijk om beter te kunnen worden.”, legt hij uit nadat hij eraan herinnert dat “een paar maanden geleden mijn gezondheidstoestand achteruitging, waardoor ik een paar eerste optredens in Frankrijk en daarna in Europa moest opgeven. Omringd door mijn artsen, mijn familie en mijn team, hoopte ik snel te kunnen herstellen om weer op pad te gaan. Helaas zal dit niet het geval zijn.” Het succes van de Franstalige Stromae strekt zich uit over verschillende landen. Het nieuws over zijn aanhoudende fysieke problemen viel toevallig samen met de aankondiging van de publicatie op 24 mei van de nieuwe editie van de “Petit Larousse Illustré” in Frankrijk waarin Stromae zijn debuut maakt naast Karin Viard, de styliste Stella McCartney, acteur en filmmaker Kenneth Branagh en de Marseillais van de Franse hiphop cultgroep IAM.