Anderlecht: Als twee honden vechten om een been… loopt Marc Coucke er mee heen

Apotheker-investeerder Marc Coucke is de nieuwe eigenaar van RSC Anderlecht. Dat heeft de raad van bestuur van de topvoetbalploeg beslist. Er was heel wat te doen over twee officiële overnamebiedingen op de club, één van Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens en één van media-ondernemer Wouter Vandenhaute. Maar terwijl iedereen zich blind staarde op deze twee spelers, liep Coucke zich warm in de coulissen. Om dan toe te slaan.



“De raad van bestuur heeft elk bod bekeken en heeft unaniem beslist om de exclusieve onderhandelingen met Marc Coucke op te starten. Bedoeling is om voor het einde van het jaar een akkoord te bereiken.” zo staat op de website van Anderlecht. Voorzitter Roger Vanden Stock toont zich tevreden met de overtuigende keuze voor Coucke. “Hij biedt de grootste garantie op een succesvolle toekomst, waarbij Anderlecht kan blijven mikken op de prijzen in België en een rol kan spelen op het Europese toneel.”

Coucke is momenteel eigenaar van KV Oostende. Hij zal dus moeten een oplossing vinden om de eigendom van twee clubs te stroomlijnen. Blijkbaar pas het bod van Coucke in de profilering van Jan Peeters, voormalig financieel directeur van Coucke bij Omega Pharma. Peeters werkt samen met Michael Verschueren, zoon van voormalig Anderlecht-directeur Michel Verschueren. Die zoon controleert niet alleen 10 % van Anderlecht, hij ambieert ook de CEO te worden van de ploeg. Vrijdagnamiddag is er een persconferentie. Tot dan komt er geen officiële commentaar.