Arne Quinze steunt samen met De Rijkste Belgen ‘Care for Ukraine’

Arne Quinze in zijn atelier. (Foto: Arne Quinze)

Corona ligt nog maar amper achter ons of wij worden opnieuw geconfronteerd met verschrikkelijke beelden, nu uit Oekraïne, en dat terwijl ons dagelijks leven gewoon verder gaat. Gezinnen worden uit elkaar getrokken, kinderen staan er plots alleen voor. De oorlog in Oekraïne plaatst ons voor situaties die wij als definitief onbestaande beschouwden. Om al die redenen besloot vastgoedmakelaar Ignace Meuwissen samen met zijn Oekraïens-Pakistaanse partner Mohammad Zahoor de actie “Care for Ukraine” op te zetten. Binnen twee weken gaan er in dat kader in België twee speciale events door ten voordele van Oekraïne. Beide events kunnen daarbij rekenen op de steun van verschillende partners. Eén van die partners is de kunstenaar Arne Quinze. Die veilt onder meer een private dinner voor 12 personen bij hem thuis. Ook onze website De Rijkste Belgen is een actieve partner van de benevolente acties.

Het eerste event gaat door op donderdagavond 16 juni in de gebouwen van de Flying Group in Deurne. Daarna volgt nog een tweede privaat event ten huize van Arne Quinze. Ignace Meuwissen kon daarbij een aantal partners samenbrengen. Het gaat dan om onder meer Bank Edmond de Rothschild, Arne Quinze, Flying Group, Piet Stockmans, Gert Voorjans, Rolls Royce, De Rijkste Belgen en Whisper Auctions. Zijn vaste partner Mohammad Zahoor bouwde zijn industriële en media belangen uit in Oekraïne. Zijn echtgenote, de zangeres Kamaliya is persoonlijk betrokken bij het leed van de Oekraïense bevolking. Ter ondersteuning van het Oekraïense volk trad ze al op bij nationale tv-events in Duitsland, Polen en Tsjechië. Ze zal ook nu in België enkele nummers brengen. (Lees verder onder de foto)Arne Quinze bij zijn installatie in de Egyptische hoofdstad Cairo. (Foto: Arne Quinze)

Hoogtepunt wordt ongetwijfeld de veiling die ‘s avonds plaatsvind. Daarbij gaat onder meer een gelimiteerde set van 7 porseleinen kommen ontworpen door Pieter Stockmans en Raf Simons onder de hamer, net als een Private Dinner bij Arne Quinze Private voor 12 personen. Quinze ontwierp ook voor Brafa 2022 een speciaal tapijt. Een detail daarvan van 1m² wordt eveneens geveild voor ‘Care for Ukraine’. Beide events hebben een gesloten karakter en werken op exclusieve uitnodiging.

Hieronder een video met recent werk van Quinze.