Bernard Gustin wordt onafhankelijk bestuurder bij Georges Forrest

Bernard Gustin, de vroegere CEO van de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is benoemd tot onafhankelijk bestuurder van de Georges Forrest International Group (GFI), de sleutelholding van Georges Forrest. Normaal komen er binnenkort nog twee onafhankelijke bestuurders de groep versterken. Maar Forrest zou Forrest niet zijn, mocht de benoeming van Gustin ook geen mercantiel kantje hebben. Onder de directie van Gustin sloot Brussels Airlines in Congo een joint venture met GFI, met name Korongo Airlines. Bedoeling is deze Katangese luchtvaartmatschappij, die in 2015 de geest liet, nieuw leven in te blazen. Misschien krijgt Korongo nu extra slagkracht.



In België is Gustin ook voorzitter van het energietransportbedrijf Elia. “Ik heb veel affectie voor de familie Forrest en ik ben erg geïnteresseerd in het Afrikaanse continent dat ik ontdekte bij Brussels Airlines”, zegt Gustin in L’Echo. “Dat maakt GFI ook zo uitzonderlijk. Afrika is het continent van de toekomst in termen van groei en ontwikkeling.”

Georges Forrest staat bekend als een sterk netwerker. Recent verstevigde hij ook zijn politieke positie in Wallonië. Zo redde hij het symbolische restant van de kristalfabriek Val Saint Lambert van de ondergang. Hij benoemde de vroegere liberale politicus Pierre Chevalier tot voorzitter van het bedrijf. Forrest nam de vroegere kristalproducent in eigen naam over en wil het bedrijf nieuw leven in blazen. Chevalier is een trouwe assistent van Forrest. Belangrijker nieuws was echter dat hij op hetzelfde moment met zijn bedrijf New Lachaussée zijn Duitse concurrent Fritz Werner overnam. Daarmee controleert hij 60 % van de wereldmarkt van machines voor de productie van munitie en ontploffingsmechanismen. Het Waals gewest controleert 20 % van New Lachaussée. Zoals bekend is het Waals gewest ook volledig eigenaar van de wapenproducent FN. De overname van Val Saint Lambert is dan ook een gedeeltelijke goodwill operatie van Forrest.