Bob Verbeeck en Wouter Vandenhaute samen in We Ride

Bob Verbeeck, CEO van sportbedrijf Golazo, en media-investeerder Wouter Vandenhaute, eigenaar van Flanders Classics met onder meer de Ronde van Vlaanderen, slaan de handen in elkaar. Inzet: de organisatie van om en bij 40 wielertochten voor amateurwielrenners. De twee topmanagers hebben elkaar gevonden in de organisatie van de Ronde van Vlaanderen.Dat Wouter Vandenhaute via Flanders Classics eigenaar is van de Ronde van Vlaanderen is algemeen bekend. Dat Bob Verbeeck met Golazo echter We Ride Flanders bezit, is minder bekend. We Ride Flanders is de Ronde van Vlaanderen die wordt gereden door amateurs de dag voor de ‘echte’ wedstrijd. Golazo organiseert die al sedert 1992. Dat contract liep nu echter ten einde. Besprekingen tussen beide partijen eindigden in de creatie van een joint venture waarbij beide groepen hun events voor amateurwielrenners samenbrengen in het nieuwe bedrijf We Ride.

Jaarlijks organiseren Golazo en Flanders Classics samen zowat 40 tochten, verdeeld over de Proximus Cycling Challenge, Cycling Tour, Continental Cycling Heroes Tour en We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Een doorgedreven samenwerking tussen Golazo sports en Flanders Classics is een logische stap, zo klinkt het. Het geeft beide partijen de mogelijkheid om de bestaande evenementen verder te laten groeien en om nieuwe innovatieve concepten voor de fietser in de markt te zetten, waarbij de beleving voor elke deelnemer voorop staat.

Wouter Vandenhaute van Flanders Classics: “Met Flanders Classics hebben we in de voorbije jaren de Proximus Cycling Challenge uitgebouwd en met het aflopen van het contract voor de Ronde van Vlaanderen stonden we op een kantelpunt. Het leek ons om een heleboel redenen beter om de krachten te bundelen. Golazo heeft een indrukwekkend parcours afgelegd op vlak van massa events en heeft daarin een pak meer knowhow dan Flanders Classics. Uit de gesprekken met Bob Verbeeck en Christophe Impens bleek een grote wil en enthousiasme om samen plannen te smeden voor de verdere uitbouw van de cyclo’s en ik ben oprecht blij dat we elkaar snel hebben gevonden.”

Bob Verbeeck, CEO van Golazo: “Golazo wil mensen doen bewegen en fietsen is daar (naast lopen en wandelen) uiteraard ideaal voor. We stappen met een sterke partner in een nieuw verhaal om de recreatieve fietser in ons land nog beter te kunnen bedienen en de evenementen te blijven verbeteren. We denken ook al samen na over nieuwe initiatieven. Alleen al met een monument als de Ronde Van Vlaanderen zijn er tal van extra mogelijkheden denkbaar. Hoe meer mensen we op een onvergetelijke manier op de fiets kunnen zetten, hoe beter.”