Broers Azimi opgepakt in Nederlands fraude onderzoek

Salar Azimi, hier in betere tijden bij Patro Eisden. (Foto: Belga Image)

Ze zijn terug in het nieuws, de broers Salar en Sasan Azimi, zij het nu negatief. De broers profileerden zich als Iraanse politieke asielzoekers die in Nederland ‘from scratch’ via horeca ondernemingen een vermogen opbouwden van meer dan 20 miljoen euro. Ze deden dat ook via een ommetje in het ondertussen verdwenen Vlaamse tv-programma ‘The sky is the limit’. Salar Azimi werd daarna ook eigenaar van de Limburgse amateur voetbalploeg Patro Eisden. Eerst wou hij de Limburgse ploeg naar de beurs van Amsterdam brengen. Maar eind vorig jaar liet hij de ploeg over aan de Londense vastgoedondernemer Derrick Devonport. Volgens Nederlandse media zijn beide broers nu aangehouden in een fraudeonderzoek.

De Nederlandse politie heeft dinsdagochtend een huiszoeking gehouden in het hotel De Elderschans in Aardenburg van de broers Salar (37) en Sasan (34) Azimi waarna beiden zijn gearresteerd. Op hetzelfde moment werd in diezelfde straat ook het grote huis doorzocht waar de twee broers wonen, en dat in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg ‘het kasteel’ wordt genoemd. Dat ‘kasteel’ werd enkele jaren geleden uitgebreid gefilmd voor het tv-programma ‘The sky is the limit’. De beide broers reden in dat programma onder meer rond in een goudkleurige Lamborghini en besproeiden hun gazon met champagne.



In 2019 kwam Salar Azimi in het nieuws nadat hij 10 % had verworven in Lavide, een zogenaamde beursschelp die noteert op de beurs van Amsterdam. Hij maakte bekend dat hij Hotel De Elderschans te Aardenburg, samen met de exploitatie en alle omliggende gronden; Hotel Du Commerce te Oostburg; het oud ABN Amro kantoor te Oostburg; het partyschip The Lambo en ook voetbalclub Koninklijke Patro Eisden uit Maasmechelen zou onderbrengen in de beursvennootschap. Al dat onroerend goed kreeg daarbij een waarde mee van 16,125 miljoen euro. De beursgang van zijn zakenimperium was volgens Azimi vooral bedoeld om zijn ‘all-inclusive hotelconcept’ te kunnen laten groeien. Daar lijken nu enige problemen mee te zijn.