Broers Cigrang kopen Spaans eiland Espalmador voor 18 miljoen euro

De broers Christian (53), Jean-Philippe (54) en Michel (47) Cigrang hebben 18 miljoen euro op tafel gelegd om eigenaar te worden van het eiland Espalmador in de Spaanse Balearen. Het eiland van 3 kilometer lang en 800 meter breed is geliefd bij de meest vermogenden van deze wereld. Onder meer de Britse prins William, Kate Middelton en Paris Hilton verbleven er ooit.Op het eiland staan twee woningen, enkele bijgebouwen en een witte kapel. Er mag niet worden bijgebouwd. Het is zo goed als volledig privé. Een deel van de stranden zijn publiek. De Cigrangs, die fortuin maakten met de rederij Cobelfret, kunnen wel nog wat problemen hebben. Espalmador bevat ook een modderstrand dat bekend is voor zijn modderbaden. Ook dat deel van het strand is privé maar de Spaanse autoriteiten treden zelden op wanneer toeristen en lokale mensen van de modderbaden gebruik maken.



De Cigrangs hebben het eiland gekocht van de architect Norman Cinnamond en zijn zuster Rosy. Cinnamond, die in Barcelona woont, erfde het eiland van zijn grootvader. Die kocht het in 1932 voor omgerekend 252 euro. Het stond lange tijd te koop, initieel voor 24 miljoen euro. De lokale autoriteit wou het aankopen, maar kreeg de nodige fondsen niet bijeen. De koop werd enkele weken geleden al bekend, maar de naam van de verkoper niet. Het zijn de kranten van Mediahuis die het verhaal nu brengen. (Lees verder onder de foto)

Paris Hilton, 2de van links, na een modderbad op Espalmador.

Bij laagtij wandel je te voet van Formentera naar Espalmador. De gouden stranden worden bij de mooiste van Europa gerekend. Logisch dat de plek populair is als daguitstap vanaf Ibiza. Het eiland is beschermd natuurgebied, en maakt deel uit van het natuurpark Las Salinas. De twee woningen zijn goed voor twaalf slaapkamers, acht badkamers en drie terrassen. Private eiland zijn zeldzaam en situeren zich doorgaans in de Bahamas. In Spanje zijn er in de Balearen naast Espalmador nog Tagomago en Sa Ferradura. Dat laatste eiland werd in 2006 voor 16 miljoen euro verkocht aan een Russische miljardair.

De villa’s op Espalmador