Bruno Colmant en Ségolène Royal, de date van de eeuw?

Ooit twee ongelukkige mensen samen gezien? Dan moet u eens kijken op de jongste cover van het Franse boulevardblad Closer. Daar ziet u een foto van Bruno Colmant en Ségolène Royal hand in hand. Echt gelukkig zien ze er niet uit. Misschien komt dat omdat Bruno Colmant als nieuwe baas van de private vermogensbank Degroof Petercam zijn instelling moet zuiveren van witwas betichtingen. Of omdat Ségolène Royal als ex-partner van de Franse president François Hollande heeft beslist al dan niet op te komen bij de volgende presidentsverkiezingen in haar land in 2022?



De Franstalige pers stond er bol van, een mogelijk affaire tussen Bruno Colmant en Ségolène Royal. Volgens het boulevardblad staan beiden erg ‘dicht’ bij elkaar staan. Maar dat Colmant zich laat fotograferen aan de zijde van de voormalige socialistische presidentskandidate, minister en vroegere echtgenote van ex-president François Hollande was voor Closer voldoende reden om een portret te wijden aan de bankier. En voor de Tijd om stil te staan bij een artikel uit een boulevardblad.

De financiële krant wijst graag op de fouten die de Franse redacteurs daarbij maken. Colmant wordt omschreven als een ‘voormalig minister van Financiën bij Didier Reynders’, wat niet klopt. Colmant was wel even kabinetschef toen Reynders (MR) minister van Financiën was. Degroof Petercam, de bank die Colmant sinds vorig jaar leidt, wordt ten onterechte de ‘grootste private bank’ van België genoemd. Het is wel de grootste vermogensbankier van het land waar de rijkste Belgen kind aan huis zijn. Ook al heeft de bank momenteel af te rekenen met een aantal ernstige problemen. Zo haalde Degroof Petercam bij een doorlichting door de Nationale Bank van België de slechtst mogelijke score voor het naleven van de antiwitwasregels. Je zou voor minder sip kijken.