Christophe Desimpel legt zijn lat met ambities hoger

Vorige week konden we u in primeur melden dat de Oostendse investeerder Christophe Desimpel er is in geslaagd het kapitaal van zijn zorggroep Aldea op te trekken tot 45 miljoen euro. Nu blijkt dat Desimpel zijn structuur laat meegroeien met het kapitaal van zijn bedrijf. Hij laat zich als CEO van Aldea opvolgen door Anneleen Desmyter. Desimpel wil zich nu meer gaan toeleggen op de strategische beslissingen binnen zijn groep. Met de keuze voor Desmyter wordt Aldea een beetje een Oostends onderonsje. Desmyter vertrok immers bij QRF op het moment dat de ook al Oostendse vastgoed- en horecafamilie Vanmoerkerke de grootste aandeelhouder werd van het beursgenoteerde vastgoedfonds en er meteen ook de dagelijkse leiding van in handen nam.De ambities van Desimpel zijn duidelijk: groeien naar een operationele portefeuille van 300 miljoen euro binnen drie tot vier jaar, tegenover 200 miljoen nu, met 1.000 woonzorgkamers en 500 assistentiewoningen. Desimpel versterkt daarom zijn organisatie. “De combinatie van voorzitter en CEO van Aldea Vastgoed is voor mij niet langer werkbaar. Ook omdat ik nog bestuursmandaten heb bij andere bedrijven. Als voorzitter van Aldea Vastgoed ga ik wel de strategische lijnen uitzetten.” zo zegt hij in de Tijd.

Anneleen Desmyter van haar kant trekt de deur van QRF voorgoed achter zich dicht. Ze verkoopt haar aandelen in de vastgoeddienstengroep Quares, die ze 15 jaar geleden mee oprichtte. In 2013 bracht ze QRF City Retail naar de beurs. Onder meer een lang aanslepende discussie met H&M, zijn grootste huurder, over een forse verlaging van de huurvoorwaarden zetten een zware domper op de ontwikkeling van de groep. Wanneer de familie Vanmoerkerke door de inbreng van eigen vastgoed haar participatie in QRF verhoogde van 9,5 naar 28,3 procent en de grootste aandeelhouder werd, regelde ze meteen ook het dispuut met H&M. William Vanmoerkerke nam in mei de functie van CEO van QRF over van Desmyter.

Aldea Vastgoed is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de uitbating en de investering in zorgvastgoed voor de nieuwe generatie ouderen. Naast woonzorgcentra zijn er assistentiewoningen en levensloopbestendige appartementen, veelal gelocaliseerd op dezelfde sites van de woonzorgcentra. Onlangs nam Aldea Vastgoed acht woonzorgcentra over, het merendeel in Wallonië, goed voor 527 bedden en een investering van meer dan 75 miljoen euro.