CORONA – Ook broers Neiman werpen zich in de mondmasker race

Gary Neiman

Ze zijn bijna niet meer bij te houden, alle nieuwe initiatieven met als inzet de productie en verkoop van allerlei soorten mondmaskers. De broers Gary en Jason Neiman hebben samen met hun bedrijf Bru Textiles twee nieuwe vennootschappen opgericht: BruMed en BruMed Manufacturing. De laatste moet instaan voor de productie van mondmaskers, de eerste voor de verkoop er van. De Neimans zijn gekend als specialisten in textiel. Vanuit hun bedrijf in Kontich zijn ze wereldwijd actief als verdeler van stoffen voor interieurtoepassingen en wandtextiel. Maar ook in de coronacrisis lieten ze zich al zeer snel opmerken.

Begin april lagen de broers Neiman mee aan de basis van RecovidNow, een praktisch webplatform waar ondernemers en bedrijfsleiders ‘tips & tools’ vinden om de impact van de Covid-crisis op hun business te controleren en te herstellen. Met de verschillende actieplannen kunnen bedrijfsleiders concreet aan de slag om de impact van de crisis in te perken en snel te herstellen na de crisis. De website is opgebouwd aan de hand van vrij downloadbare spreadsheets. Die moeten analyseren hoe financieel sterk een bedrijf is en welke cash vereisten er zijn om covid-19 te overwinnen.



Door onze wereldwijde business in ‘home fabrics’ konden we veel vroeger dan lokale bedrijven de impact van deze Covid-crisis op de economie inschatten. We brachten een coalitie van andere ondernemers samen om het project RecovidNow inhoud en vorm te geven. Ons enige gezamenlijke doel is het bedrijfsleven weer op de been te helpen.” aldus Jason en Gary Neiman bij de lancering van RecovidNow dat ze opzetten samen met een aantal mensen uit de marketing en communicatie wereld.