Familie Neiman [309]

Vermogen € 75 032 000
Gekend als Bru Textiles
Activiteit Distributie van textiel
Inplanting ’s Gravenwezel / Kontich
Tendens Stijgend
Huidige positie 309


Bru Textiles werd in 1995 opgericht door de Zuid-Afrikaanse broers Gary en Jason Neiman. Bru is een zogenaamde ’textile convertor’: het bedrijf ontwikkelt en verdeelt stoffen voor interieurdecoratie en behangpapier. Jason behaalde het diploma van textielingenieur aan de universiteit van Leeds. Zowel Jason als Gary zijn managing director. Bru Textiles levert producten in 80 landen.

Het bedrijf beheert een voorraad van 5 miljoen meter stoffen, vooral stoffen die gebruikt worden voor gordijnen, meubelbekleding en interieurdecoratie in het algemeen. De afnemers van die producten zijn groothandelaars over de hele wereld. Bru Textiles ontwerpt ook eigen design voor het textiel dat het aanlevert. Op die manier neemt het bedrijf de designkost weg bij haar klanten. Ongeveer 98 procent van de verkoop van Bru Textiles wordt geëxporteerd. De kleinste bestelling bedraagt 50 meter.

In België werkt Bru Textiles sedert 2002 vanuit Kontich. Het bedrijf beschikt over een volledig digitaal gestuurd magazijn. Gary en Jason kregen de textielhandel van kindsbeen ingelepeld. Hun vader Selwyn Neiman staat aan het hoofd van de Furnishing Fabrics Agencies in het Verenigd Koninkrijk. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw verliet de familie Zuid-Afrika. Gary vestigde zich in België. De naam Bru is afgeleid van het Zuid-Afrikaans dialect voor broers. Beide broers Neiman zijn fervente surfers. Ze wonnen verschillende Europese titels.