CORONA – Vier nieuwjaaravond virtueel met de broers Beers

Een nettowinst van 4,5 miljoen euro op een omzet van 112 miljoen euro en een operationele cashflow van 11 miljoen euro. Dat is wat de broers Manu en Michiel Beers vorig jaar hebben verdiend aan de organisatie van hun techno en dance muziekfestival Tomorrowland. En dat is precies ook wat ze dit jaar zullen mislopen door covid 19. En misschien ook nog wel volgend jaar. Beide broers proberen nu nog te redden wat er te redden valt. Zo zetten ze een virtueel muziekfeest op poten dat start op oudejaarsjaaravond om 20 uur en minstens 20 euro kost om mee te beleven. En meteen stellen ze een pronkstuk uit hun decorafdeling, de troon die in 2015 het hoofdpodium sierde, te koop via een veiling waarvan de opbrengst gaat naar de het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector.



De voorverkoop van “Tomorrowland 31.12.2020”, de eerste virtuele oudejaarsavondeditie van het populaire dancefestival, is deze week gestart. “Tomorrowland 31.12.2020” begint op oudejaarsavond om 20 uur lokale tijd in alle tijdzones ter wereld. Tomorrowland creëerde daarvoor het nieuwe entertainment concept “NAOZ”. Dat omvat vier magische werelden, waarin enkele van de meest iconische thema’s uit het verleden van Tomorrowland worden gebruikt en waar je telkens een digitaal podium vindt: operagebouw Melodia voor elektronische dancemuziek, hoofdpodium Atmosphere voor house en techno, de onderwaterwereld Planaxis voor electro, dancehall, trap, hiphop en future house en tot slot hardstylebasis Pulse. Op de affiche van het virtuele festival staan onder meer Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Kölsch, Netsky en DJ Snoopadelic (Snoop Dogg). Een standaard ticket kost 20 euro.

En dan zijn er nog de Red Bull Elektropedia prijzen. Die worden sedert 2012 uitgereikt aan de Belgische muzieksector met awards voor festivals en clubs, maar door de coronapandemie en de lockdown viel daar het afgelopen jaar weinig te vieren. Nu komt er op 25 november een Belpopveiling om de livesector te ondersteunen. Die loopt nog tot dinsdag 24 november via 2dehands.be. De opbrengst gaat integraal naar Live2020, het solidariteitsfonds van de Belgische livemuzieksector. Het absolute pronkstuk van de veiling is de troon die tijdens Tomorrowland 2015 in het hoofdpodium verwerkt zat. Die is gesigneerd door dj’s als David Guetta en Lost Frequencies.