Coucke betaalt zijn eigen schulden bij KV Oostende aan zichzelf terug

Opmerkelijke chronologie opnieuw bij KV Oostende. Op maandag 26 februari nemen Marc Coucke en Luc Devroe ontslag als bestuurder van de eersteklasser en worden ze vervangen door verzekeringsmakelaar Peter Callant. Op dinsdag 27 februari, één dag later dus, verhoogt de enige aandeelhouder, zijnde Marc Coucke, het kapitaal van dezelfde NV KV Oostende met 15 miljoen euro. Datzelfde geld wordt gebruikt om de schulden die KV Oostende heeft aan zijn aandeelhouder Marc Coucke terug te betalen. Coucke betaalt dus zichzelf terug. Daarmee moet Callant beschikken over een “propere” en schuldenvrije vennootschap wanneer hij op zoek gaat naar de echte overnemers van de club.



De kapitaalverhoging was aangekondigd bij de voorstelling van Peter Callant als vertegenwoordiger van Coucke voor de verkoop van de ploeg. De opmerkelijke chronologie wijst nog eens op de tijdsdruk waarmee een en ander werd in elkaar gestoken met het oog op de overname van Anderlecht door Coucke. In ruil voor de kapitaalverhoging krijgt Coucke 5,2 miljoen nieuwe KV Oostende aandelen. Callant beschikt nu over in totaal over 9,7 miljoen aandelen waarvoor hij al dan niet integraal een nieuwe eigenaar moet zoeken.

De balans van KV Oostende per eind juni 2017 toont 23 miljoen schulden aan Coucke. Wellicht komt het saldo voor de terugbetaling uit de opbrengst van transfers van de ploeg. Diezelfde balans toonde nog een negatief eigen vermogen van 8 miljoen euro. Ook dat wordt nu weggewerkt met het nieuwe kapitaal dat Coucke eerst betaalt om het daarna terug te krijgen.