Coucke haalt dynastie Verschueren terug in de club

Michael Verschueren (links) in een selfie met oud Anderlecht ster Paul Van Himst

Dat het niet goed gaat met RSC Anderlecht sedert de ploeg werd overgenomen door Marc Coucke, is een understatement. Uit de beker van België na verlies tegen een tweedeklasser, geen Europees voetbal meer en sukkelend in de competitie. Marc Coucke voelt de druk stijgen en nu rolt blijkbaar de eerste kop en wel die van sportief manager Luc Devroe. Tijdens de match tegen Zulte-Waregem keerden de supporters zich al tegen Devroe. Die zal nu vervangen worden door Michael Verschueren, zoon van zijn vader Michel en de nieuwe ‘compagnon de route’ van Coucke. De kans dat die laatste Devroe definitief laat vallen, lijkt echter klein.

Michael Verschueren is op heden vooral bekend als de zoon van Michel Verschueren, de figuur die decennia lang de sterke man was van Anderlecht onder zijn vorige eigenaars. Maar Michael Verschueren is zich al langer warm aan het lopen in de schaduw van Coucke. Zo speelde hij een belangrijke rol bij de overname van Anderlecht door de apotheker-miljardair. Hij belegde een aantal discrete ontmoetingen om het overnamepad te effenen en hij bleef zelf ook aandeelhouder van de club. Hij vertegenwoordigt de club nog altijd op Europees niveau. Vooraleer hij prominent naar voren kwam bij Anderlecht moest hij nog een aantal privé-zaken afhandelen. Onder druk van de zwakke resultaten van de ploeg is dat nu blijkbaar versneld gebeurd.



Wanneer Kums scoorde tegen AA Gent stond Verschueren pal in het oog van de camera’s recht om met Coucke een high five uit te wisselen. Dat was een statement. Luc Devroe van zijn kant heeft zich nu al publiek teruggetrokken. Devroe bouwde samen met Coucke KV Oostende uit tot een succes. Wellicht krijgt hij een nieuwe functie binnen de club. De keuze voor Verschueren is alvast een goede zaak naar de supporters toe. Die geloven nog altijd in de dynastie Verschueren.