De echtscheiding van de eeuw (in België): Koen Wauters en Valerie De Booser

Afgelopen weekend was het wereldnieuws, toch in België. De aangekondigde echtscheiding van de 52-jarige Koen Wauters en zijn 12 jaar jongere echtgenote Valerie De Booser. Het koppel leerde elkaar kennen in 2002 en huwde twee jaar later. Wauters maakte fortuin op het podium en voor de televisiecamera’s. De Booser ruilde haar job van fotomodel voor die van ondernemer en runde haar modewinkel “Histoire de Femmes” in Mechelen. De vraag die we voorgelegd kregen, lag dan ook voor de hand: hoe rijk is Koen Wauters? Wij komen uit op 12 miljoen euro, maar wellicht is die berekening aan de lage kant. Samen met zijn broer Kris stapelde Koen Wauters tijdens zijn carrière heel wat succesnummers op elkaar. Daarbij werd hij juridisch en financieel goed begeleid.Tot 2014 bouwde Koen Wauters zijn vermogen op in de vennootschap ‘Zigeuner’. Wanneer die in 2014 in vereffening ging, keerde Wauters zichzelf een dividend uit van 6 miljoen euro. Dit was slechts een deel van zijn vermogen. Wauters was met Clouseau ook populair in Nederland. De inkomsten daaruit bleven in eerste instantie in Nederland. Na ‘Zigeuner’ volgde de vennootschap ‘Arenco’,op zijn beurt goed voor 3,6 miljoen euro. Met zijn echtgenote was hij eigenaar van de vastgoedvennootschap Immo Waubo, goed voor 1 miljoen euro.

Wauters trok afgelopen zomer nog samen met de kinderen Zita (15) en Nono (13) met een mobilhome door het zuiden van Frankrijk. Alleen, zonder Valerie. Ze bleef toen thuis wegens ’te druk’. Nog vorig jaar zette het koppel hun villa in Mechelen te koop. Valerie De Booser gaat door als de meest nuchtere van de twee. Met haar modewinkel “Histoire de Femmes” bouwde ze voor zichzelf een vermogen op van 1 miljoen euro. “Koen heeft mij altijd hard gesteund in alles. Dan besef ik echt dat ik een megagoede vent heb”, zo zei ze ooit in een interview. “Maar hij heeft ook veel in zijn leven kunnen doen omdat ik er was voor hem. Dat beseffen mensen niet.”

Voor Koen Wauters is het zijn tweede echtscheiding. Er waren romances met de Nederlandse actrice Babette van Veen, met wie hij een tijdje samen woonde, en met fotomodel en actrice Dagmar Liekens. In 1998 trouwde hij met toenmalig MTV-presentatrice Carolijn Lilipaly zonder dat de buitenwereld daar iets van afwist. Het huwelijk hield drie jaar stand.

Carolijn Lilipaly