Durffonds KeBeK neemt samen met Alain Bostoen hygiënespecialist HSG over

Alain Bostoen (Foto: Belga Image)

Het durfkapitaalfonds KeBeK heeft samen met Alain Bostoen 5,8 miljoen euro ingebracht in de nieuwe holding HSG. De operatie kadert in de overname door KeBeK van het The Hygienic Solutions Group (HSG), een specialist in de inrichting van hygiënische ruimtes in voornamelijk de gezondheidssector en verwerkende bedrijven in de voedingssector waardoor het besmettingsrisico van bacteriën verminderd wordt. HSG werd opgericht in 1991 door Alex Moreels. Die zal zich dit jaar operationeel terugtrekken en er wordt een nieuwe CEO gezocht. Alain Bostoen is met zijn bedrijf Christeyns producent van detergenten en specialist is hygiënechemie, textielreiniging en professionele reiniging van keukens en voedingsbedrijven. Met de stilgevallen horeca viel een belangrijke deelmarkt van Christeyns weg.

HSG bestaat uit vier nichebedrijven. Polysto richt zich op hygiënische aanrijbeveiliging door plaatsing van ontwikkelde stootranden. B-Hygienic is gespecialiseerd in het ontwerp, de assemblage en de verkoop van hygiënische duurzame wanden en plafonds. Isokonstrukt staat in voor de volledige installatie van een hygiënische ruimte. Puraco richt zich dan weer met gespecialiseerd advies uitsluitend tot de gezondheidssector, zoals ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven. HSG werd opgericht in 1991 door Alex Moreels, die samen met Nick Van den Bosschelle instaat voor de dagelijkse leiding. Het bedrijf telt 40 medewerkers en is gevestigd in Lokeren. HSG is wereldwijd actief en was recent betrokken bij projecten in onder meer Jamaica, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Rusland en Algerije. Voor 2020 wordt een omzet verwacht van ongeveer 15 miljoen euro.



Voor Bostoen betekent HSG een venster op een nieuwe nichemarkt die aansluit op zijn bestaande activiteit. En die laatste incasseert serieuze klappen door corona. Hygiënische reiniging van keukens in voedingsbedrijven en horeca is één van de slachtoffers. Reiniging van hoteltextiel een ander.