Familiaal drama blijft Tony Gram achtervolgen

Mireille Gram in 2015, bij het verlaten van de gevangenis.

Mireille Gram heeft haar villa in Schoten verkocht voor 750.000 euro, nog minder dan de helft van de prijs waarvoor het pand geschat was. Mireille Gram zit momenteel een gevangenisstraf uit van 4 jaar voor een mislukte moordpoging op haar tweelingdochters. Ze zou de verkoop hebben laten doorgaan om haar vader, de ondernemer Tony Gram, een hak te zetten. Het geld van de verkoop staat op naam van haar vriend Mohammed, Mo voor de vrienden, El K. Dat om het uit handen van vader Gram te houden. De populaire pers heeft er een mooi verhaal aan dat in extenso wordt gebracht.

Tony Gram maakte fortuin onder meer met het tassenmerk Kipling dat hij lanceerde, gekend van het aapje aan de ritssluiting. Privé verging het hem minder goed. Zijn echtgenote overleed op jonge leeftijd wat onder meer resulteerde in een erfenis dispuut met zijn dochter. Die dochter Mireille leidde een luxueus, maar eenzaam en desolaat leven. Als kind werd ze door haar ouders achtergelaten in een instelling, omdat die het te druk hadden met geld verdienen. Haar huwelijk met ‘Danny De Facteur’ liep uit een vechtscheiding. De man had vooral interesse in haar geld, drank en andere vrouwen. Na de geboorte van haar tweelingdochters belandde Gram in de psychiatrie, als gevolg van een postnatale depressie. In 2005 ondernam ze een eerste zelfmoordpoging. In 2015 voerde ze een mislukte dubbele moordpoging uit op haar dochters. “Ze wou niet meer leven”, verklaarde haar advocaat John Mees daarover in de pers. “Maar ze wilde haar kinderen niet alleen op deze slechte wereld achterlaten. Het college van psychiaters spreekt daarom van een altruïstische kindermoord. Ze wilde haar kinderen een hoop lijden besparen.” Haar gevangenisstraf van eerst 15 jaar werd in beroep herleid tot 4 jaar. (Lees verder onder de foto)De pers kwam haar nu opnieuw op het spoor naar aanleiding van de verkoop van haar villa in Schoten. Eerst werd gesteld dat Mo El K. Mireille Gram had bedrogen in de verkoop en de verkoopsom al stoemmelings zelf had opgestreken, buiten het medeweten van de vrouw om. Met het geld zou hij onder meer een Rolex horloge en een dure Porsche Panamera hebben gekocht. Maar een dag later blijkt dat de verkoop wel degelijk conform de vraag verliep. “De verkoop van de villa van Mireille Gram is wel degelijk wettelijk correct verlopen.” zo zegt de makelaar die de villa in Schoten heeft verkocht aan de krant Het Nieuwsblad. Zowel hij als kennissen van Mireille Gram zeggen dat zij er zelf heeft op aangedrongen om de woning onder de prijs te verkopen omdat ze snel geld nodig had. Ook de beslissing om de opbrengst op de rekening van haar vriend Mo te laten storten, zou ze zelf hebben gemaakt.

Mevrouw Gram vroeg ons om de villa te verkopen omdat ze geld nodig had. Toen het bod van 750.000 binnenkwam, heb ik haar aangeraden om het af te slaan omdat het aan de lage kant was. Mevrouw Gram heeft zelf laten weten dat ze dat bod wilde aanvaarden, omdat ze wilde dat het snel ging.” aldus de makelaar. Dat de villa 1,4 miljoen euro waard zou zijn, spreekt de makelaar tegen. “Die villa staat al vier jaar leeg: het zwembad moet aangepakt worden, er mankeren dakpannen, enzovoort. Er zijn nog forse investeringen nodig om die woning in orde te krijgen. Ik vond 750.000 euro wat weinig, 800.000 of 850.000 euro zou meer in de goede richting zijn geweest”, aldus de makelaar.

Volgens een goede vriendin van Mireille Gram besliste zij ook zelf om haar deel van de opbrengst van de verkoop op de rekening van Mo te laten storten. “Mo en Mireille zijn nog steeds een koppel”, zegt ze in de krant. “Hij gaat haar geregeld bezoeken in de gevangenis. Het is waar dat zij hem veel geld en cadeaus geeft, en dat tegen de zin van vader Gram, die haar rekening beheert. Zij heeft dat geld op zijn rekening laten storten omdat ze dacht dat vader Gram het anders zou wegnemen.” Advocaat Walter Damen heeft wel de opdracht gekregen om te onderzoeken of de verkoop nietig kan worden verklaard.