Familie Boone stapt van speculoos naar stapelchips

Stapelchips heten ze, de aardappelchips die mooi in dezelfde vorm in een ronde verpakking worden gestapeld. Ze zijn iets droger en minder vet dan de klassieke chips. Die laatste worden rechtstreeks gemaakt van aardappelen. Stapelchips worden gemaakt door aardappelvlokken te persen. De familie Boone, die van hun Lotus speculoos een wereldsucces maakte, gelooft in stapelchips. Met hun investeringsfonds FF2032 neemt ze een minderheidsparticipatie in de Amerikaanse producent van stapelchips The Good Crisp Company. Met FF2032, de ietwat moeilijke naam die staat voor ‘fast forward naar 2032’, wil de familie Boone diversifiëren in innovatieve voedingsbedrijven. The Good Crips Company innoveert alvast door nu ook naast stapelchips “cheesee balls” te gaan maken.



The Good Crisp Company biedt “een assortiment aan van natuurlijke, glutenvrije, clean-label, non-GMO en allergeenvriendelijke chips die volledig vrij zijn van kunstmatige smaak- en kleurstoffen en smaakversterkers”, zo klinkt het in een persbericht. Momenteel heeft het bedrijf vijf chipssmaken in twee formaten op de markt. Die smaken zijn zout, azijn, bbq, ui en kaas. Recent lanceerde het bedrijf ook het nieuwe product “Cheesee Balls”. The Good Crisp Company is overal in de VS te vinden in de supermarkten en heeft meer dan 13.000 distributiepunten, waaronder grote retailers als Walmart, Whole Foods, Kroger en Wegmans. Isabelle Maes, de CEO Natural Foods van Lotus Bakeries treedt toe tot de raad van bestuur van The Good Crisp Company. Ze zegt in het persbericht onder de indruk te zijn van het sterke groeiparcours: “The Good Crisp Company positioneert zich als een better-for-you chipsmerk in een zeer omvangrijke markt van stapelchips en heeft al sterke resultaten laten zien met overtuigend bewijs voor hun toekomstig potentieel.” (Lees verder onder de foto)

Isabelle Maes, CEO Natural Foods bij Lotus Bakeries Group, wordt bestuurder van The Good Crips Company.

De chipproducent is ongetwijfeld de minst verrassende investering tot nu toe van FF2032. Het gaat om het vijfde bedrijf dat wordt opgenomen in de investeringsportefeuille. Eerdere investeringen gebeurden in de Nederlandse granolaproducent Oot, het Amerikaanse Partake Foods en Love Corn en het Britse Peter’s Yard. Oot produceert zes soorten verse en suikerarme granola ontbijtgranen. Ze zijn enkel online te bestellen en worden rechtstreeks aan huis geleverd, bij particulieren en bedrijven in Nederland en België. Partake Foods maakt allergievriendelijke koekjes. Love Corn staat voor knapperige maïssnacks terwijl het Britse Peter’s Yard gezonde crackers op de markt brengt.