Familie Frére werkt aan miljardeninvestering in internetbedrijf

De holding GBL, in handen van de familie Frère, staat op het punt een meerderheidsbelang te verwerven in de groep Webhelp. Dat bedrijf is een wereldleider op het gebied van klantenervaring en zogenaamde “business process outsourcing” of BPO. Het gaat dan onder meer om diensten op het gebied van betalingsverwerking, distributie en marketing via alle mogelijke kanalen waaronder internet en mobiele telefonie. Bij de operatie krijgt Webhelp een waarde mee van 2,4 miljard euro. GBL zal dus minstens 1,2 miljard euro op tafel moeten leggen om een meerderheid te verwerven.



Webhelp telt ongeveer 50.000 werknemers op meer dan 140 locaties in 35 landen. Al die mensen werken aan het verbeteren van klantenrelaties via de toepassing van omnidirectionele, op technologie gebaseerde concepten. Merken als Sky, Shop Direct, Bouygues, Direct Energie, KPN, Vodafone, La Redoute, Michael Kors en Valentino zijn klant van Webhelp. Het bedrijf is gevestigd in Parijs en heeft de afgelopen 4 jaar zijn omzet met meer dan 250% verhoogd. De financiële investeerder KKR heeft sinds maart 2016 een belang in Webhelp. Het is nu ook KKR die Webhelp verkoopt. De stichters en het management van het bedrijf blijven aan boord.

GBL of voluit Groep Brussel Lambert staat voor een beurswaarde van 14 miljard euro eind juni 2019. GBL omschrijft zichzelf als een toonaangevende investeerder in Europa, gericht op waardecreatie op lange termijn en vertrouwend op een stabiele en ondersteunende familiale aandeelhoudersbasis, zijnde de familie van wijlen miljardair Albert Frère.