Familie Verhaeghe casht 67 miljoen op SCR-Sibelco

Michel Verhaeghe de Naeyer (Foto: TVCom)

De holding Soverin heeft zijn (bijna) volledig kapitaal van 67,9 miljoen euro uitbetaald aan haar aandeelhouders, de familie Verhaeghe de Naeyer. Soverin was een aandeelhouder van de Nederlandse stichting Sandrose Foundation. Die verankert dan weer de familiale belangen van de familie Emsens in de grondstoffen multinational SCR-Sibelco. Michel Verhaeghe de Naeyer kan zich nu volledig toeleggen op zijn levenswerk: de uitbouw van een wijngaard in Bousval. Enkele weken terug werd in Bousval de tweede druivenoogst binnen gehaald.



De familie Verhaeghe is één van de talrijke familiale aandeelhouders van de groep SCR-Sibelco. Verhaeghe controleerde 8.065 certificaten van de Nederlandse SAK (Stichting Administratiekantoor) Sandrose Foundation. Die certificaten zijn nu blijkbaar verkocht aan de overige aandeelhouders. Bij het bedrijf konden we niet onmiddellijk commentaar krijgen.

De nieuwe wijnsite in aanbouw in Bousval

Michel Verhaeghe de Naeyer is eigenaar van het kasteel van Bousval in de provincie Luik, tegen de Nederlandse grens en de taalgrens. Zijn grote ambitie is zijn wijngaard op het domein levensvatbaar te maken. In 2014 werden de eerste ranken aangeplant. Vorig jaar werden de eerste druiven geoogst. Verhaeghe gaf de architect Charly Wittock opdracht een futuristisch uitziend wijncentrum te bouwen op het landgoed. Daarmee loopt zijn ambitie gelijk met die van Urbain Vandeurzen. Die laatste zag zijn plannen echter gestaakt worden onder lokaal verzet, Verhaeghe is wel al aan het bouwen.