Filip Balcaen koopt knelpuntberoepen specialist House of Talents

Steve Rousseau, oprichter en CEO van House of Talents

Investeerder Filip Balcaen koopt een meerderheid van 65 % van de aandelen van de uitzendgroep House of Talents. Die laatste is een nichespeler die zich toelegt op knelpuntberoepen. House of Talents plaatst specialisten met schaarse profielen in de arbeidsmarkt. De eigenaars van de groep waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe meerderheidsaandeelhouder die bereid is de snelle groei van de groep financieel te ondersteunen. Die eigenaars zijn vooreerst Steve Rousseau, de West-Vlaming die in 2008 het bedrijf opstartte, en daarnaast de durfkapitalist Sofindev. Die werkt onder meer met het kapitaal van de vermogende families Colruyt en Boël. Ze hielden elk 50 % aan van House of Talents.

Volgens de Tijd, die het nieuws brengt, groeide de omzet van House of Talents de voorbije twee jaar van 30 miljoen naar 100 miljoen euro eind 2018. Die groei kwam er grotendeels op eigen kracht. Maar het bedrijf nam ook heel wat kleinere spelers over. Vorig jaar kocht het Arcq en Chaintec. Arcq is een outsourcingbedrijf voor de biotech-, voedings- en chemie- industrie, daar waar Chaintec zich toelegt op outsourcing van werknemers met technische profielen in de industrie. Dit najaar kocht het hrm-specialist Valuebuilders en Mides, een specialist in het detacheren van ingenieurs.



Een overnameprijs is nog niet bekend. Huidige aandeelhouder en CEO Steve Rousseau blijft in het management van House of Talents actief.