VASTGOED – Frank Donck en Atenor kopen vastgoed over van de familie Dossche

3D Real Estate, de vastgoedvennootschap in handen van Frank Donck, en de beursgenoteerde vastgoedpromotor Atenor hebben op 50/50 basis een overeenkomst ondertekend voor de aankoop van alle aandelen van de vennootschap Dossche Immo NV, eigenaar van een site van 2,14 ha gelegen in het centrum van Deinze in handen van de gelijknamige familie. Onze website maakte midden vorig jaar al bekend dat Dossche zijn historische fabriekssite met graanmaalderijen langs de Leie in Deinze zou verkopen. De milieuvergunning voor de fabriek loopt af in 2020 en zal niet worden vernieuwd.



De stad Deinze telt sinds de fusie met Nevele bijna 45.000 inwoners. Ze is gelegen binnen de driehoek Brugge, Kortrijk, Gent en op de as Kortrijk-Waregem-Gent, een regio met een sterke economische activiteit. De site is gelegen in het stadscentrum, vlakbij het station van Deinze. Dat maakt de site bijzonder geschikt voor een kwalitatieve stadsontwikkeling. De stedenbouwkundige voorschriften laten een gemengd stadsproject toe van 32.151 m² met een snelle opstart.

Voor Atenor gaat het om het eerste project in Vlaanderen. Het bedrijf ontwikkelt nu 22 projecten, goed voor een oppervlakte van om en bij de 855.000 m². De projecten bevinden zich in Brussel, Vlaanderen en Wallonië (België), Luxemburg, Parijs (Frankrijk), Düsseldorf (Duitsland), Warschau (Polen), Boedapest (Hongarije) en Boekarest (Roemenië).