Familie Frank Donck [265]

Frank Donck

Vermogen € 92 554 000
Gekend als Niet gekend
Activiteit Beheer van vermogen
Inplanting Aalter
Tendens Stijgend
Huidige positie 265


Tot het begin van de jaren negentig stond Josef Donck aan het hoofd van de Belgische zuivelgroep Comelco. Deze zuivelcoöperatieve beheert onder meer de merknamen Stabilac, Joyvalle, Stassano, Passendale en Père Joseph. Met een omzet van meer dan 400 miljoen euro was Comelco nummer één van de Belgische zuivelindustrie.

Het is Josef Donck die destijds mee aan de basis lag van de verkoop van Comelco aan de Nederlandse gigant Campina-Melkunie. De opbrengst van de verkoop ging naar een niet onbelangrijk aantal coöperanten. Donck bouwde doorheen de jaren een stevige participatie op in de holding Almanij, de moedergroep boven de vroegere Kredietbank en KB Lux. Tot 1996 was Donck ook bestuurder van Almanij. Hij behoorde tot de zogenaamde stabiele familiale aandeelhouderskern van de holding.

Josef Donck overleed in 2009 op 82-jarige leeftijd. Het beheer van het patrimonium behoort nu tot het werk van zijn zoon Frank Donck. Naast vastgoed controleert de familie ook de Amerikaanse kunststofgroep Plastiflex en in eigen land het telecombedrijf Zenitel en vastgoedgroep Atenor. Frank Donck is verder voorzitter van de succesvolle kabeloperator Telenet. Tijdens de bankencrisis liet hij zich opmerken als een actieve trader in KBC-aandelen. Maar uiteindelijk incasseerde de familie serieuze verliezen op haar KBC-participatie.

In 2015 nam Frank Donck ook plaats in de Raad van Bestuur van Barco. Zo zetelt hij in vijf beursgenoteerde bedrijven (Greenyard Foods, Atenor, KBC en Elia). De krant De Standaard definieert Frank Donck als ‘een solide bestuurder die opteert in het belang van het bedrijf’.