Familie Glorieux [263]

Vermogen € 92 645 000
Gekend als AG Plastics
Activiteit Productie bouwmaterialen
Inplanting Harelbeke
Tendens Stijgend
Huidige positie 263


In 1954 wordt de pvba Glorieux opgericht als groothandel in glas en spiegels te Kuurne. 7 jaar later, in 1961, wordt onder de naam pvba Glovo Plastiek de eerste golfplaten vervaardigd. In 1968 wordt de productie van polyester opgestart. In 1971 produceert het bedrijf de eerste lichtkoepels. Het zal het paradepaard worden van het bedrijf.

In 1978 krijgt de groep de naam AG.Plastics. In 1981 verhuist het bedrijf naar Stasegem waar het één jaar later getroffen wordt door een zware brand. In 1983 gaat vader Albert Glorieux op pensioen. Zoon Pierre neemt de glashandel over en zoon Rik neemt AG.Plastics over. Onder zijn management zal het bedrijf doorgroeien tot een wereldleider. Het productengamma wordt uitgebreid met verandasystemen, dakgoten, pvc-opstanden, lichttunnels, meerwandige golfplaten en modulaire gevelpanelen.

In 2009 koopt de groep de gebouwen van de vroeger Kortrijkse Katoenspinnerij en Kortrijkse Textielmaatschappij. De logistieke afdeling wordt uitgebreid.

In 2011 wordt de toeleverancier van aluminium sandwichpanelen overgenomen, zodat AG.Plastics vanaf heden ook dit product zelf fabriceert en dus een sterkere positie in de markt inneemt. Vandaag strekken de bedrijfsterreinen zich uit over een totaal oppervlak van 12 ha, waarvan 8,4 ha bebouwd is. Ook het personeelsbestand is geleidelijk mee gegroeid en telt momenteel een 190-tal medewerkers.

Op 6 augustus 2014 komt gedelegeerd bestuurder Rik Glorieux in een tragisch vliegtuigongeval om het leven. Jean Glorieux, reeds 10 jaar actief binnen het bedrijf, neemt de leiding van zijn vader over.