HORECA – Serge Litvine koopt zijn zevende Michelin ster

Serge Litvine in de Villa Lorraine

De Russische ondernemer Serge Litvine is de nieuwe eigenaar van het restaurant “Da Mimmo” uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Meteen is dit het zesde sterrenrestaurant in Brussel dat in handen komt van de Rus. Nu al bezit hij de Villa Lorraine, Villa in the sky, Villa Emily, Odette en ville en 50% van de Sea Grill. Die laatste mag bogen op twee Michelin sterren, al de andere op één ster. Met Da Mimmo koopt Litivine dus zijn zevende ster.

Initieel ging Litvine op vraag van eigenaar Mimmo Zizza op zoek naar een overnemer voor de sterrenzaak. Ultiem wordt dat zijn zoon Vladimir. Die beheert nu al het restaurant Odette en ville. Voor de keuken doet de familie Litvine een beroep op chef Nicholas Tsiknakos. Die is momenteel de chef van restaurant Manos maar verdiende eerder al letterlijk een ster als verantwoordelijke van de keuken van hotel Carlton in Zurich.



Naar verluidt was het de droom van Litvine om een restaurant te kopen in Venetië, maar dat was te ingewikkeld. Dan maar een Italiaan in Brussel. In 2008 verkocht Litvine zijn wafelbedrijf Milcamps. Twee jaar later kocht hij zijn eerste restaurant, de Villa Lorraine. Vorig jaar nog kocht hij het failliette Odette en ville over. Dat restaurant beschikt ook over 8 hotelkamers. Volgend jaar opent hij in Sint-Pieters-Woluwe zijn vierde traiteurszaak.