Jonas Dhaenens wordt investeerder

De 35-jarige IT-ondernemer Jonas Dhaenens investeert 0,5 miljoen euro in WinWinner, een financieringsplatform dat startups ondersteunt. Ondertussen zoekt Dhaenens een koper voor het pakket aandelen dat de durfkapitalist Waterland momenteel aanhoudt in zijn groep Intelligent. Dhaenens bouwde dat bedrijf om tot een IT-groep die rust op twee pijlers: Combell als dienstverlener voor kmo’s en zelfstandigen en Sentia voor grote bedrijven.



Het Gentse WinWinner begeleidt sinds 2016 starters en kmo’s in hun zoektocht naar financiering. Het bedrijf combineert bankkredieten, win-winleningen (achtergestelde leningen), durfkapitaal en crowdfunding. De bedrijven onder de hoede van WinWinner haalden in totaal al tien miljoen euro op. Een van de succesverhalen was Balls & Glory, de fastfoodketen van ondernemer Wim Ballieu die gevulde gehaktballen verkoopt. Hij haalde 95.000 euro op via WinWinner. Het vindt nu zelf 500.000 euro groeikapitaal bij Jonas Dhaenens. “Ik ben altijd al een duale ondernemer geweest. Elke euro die ik niet in mijn eigen bedrijf kan steken, steek ik in andere bedrijven.” zegt die in de Tijd.

En er beweegt trouwens nog meer in de IT-sector. Zo stappen de fintechpioniers Jurgen Ingels en Stefan Dierckx in het kapitaal van de digitale talentscout Exellys. Dat bedrijf werd vijf jaar terug opgericht door Raf Seymus en gaat in opdracht van ondernemingen op zoek naar geschikte IT’ers voor die bedrijven. Jonge IT’ers worden door Exellys gecoachd en begeleid in hun carrière. Ingels en Dierckx van hun klant zijn bekend van onder meer de fintechbroeikas B-Hive, het financiële softwareplatform The Glue en Smartfincapital.