Jong productiehuis Marmalade gewaardeerd op 10 miljoen euro

Het jonge Gentse productiehuis Marmalade zoekt haar agressieve groeistrategie te ondersteunen met de hulp van een externe financier die in het kapitaal treedt. Om die intrede mogelijk te maken werden de verschillende groepsvennootschappen ondergebracht in de holding Marmalade Group. Die kreeg een waardering mee van 10 miljoen euro. Marmalade is het werk van de 28-jarige Yoshi Aesaert en is onder meer bekend van de tv-serie “Gent-West” en de films “Bastaard” met Tine Reymer en Koen De Bouw en “Alleen Eline”.De waardering van 10 miljoen euro kan best ambitieus worden genoemd. Marmalade draaide de voorbije jaren verlies. 2017 zou wel sterke cijfers tonen. De films van het bedrijf worden gedeeltelijk gefinancierd via tax shelter. Ondertussen zou een familiale groep zijn gevonden die wil instappen in het productiehuis.

Yoshi Aesaert

Yoshi Aesaert ging van start als medewerker bij producties zoals “Code 37”, “The Broken Circle Breakdown”, en “In Vlaamse Velden”. Via een Nederlandse film ging hij van start als onafhankelijk producer. De ambities zijn daarbij hoog. Zo werkt de groep momenteel in opdracht van SBS aan de productie van de TV-serie “Gent-West”. Voor die productie over een vrouwengevangenis, werd een 2.000 m² grote, leegstaande loods in Gent omgebouwd tot een gevangeniscomplex dat het decor vormt van de serie. Het moet één van de duurste producties worden voor rekening van de commerciële omroep Vier.

Aesaert moest ook al wat hindernissen overwinnen. Begin 2016 kwam Maarten Stevens over van Studio 100, maar kort nadien bleek dat de accountant daar betrokken was in een fraudezaak. En vorig jaar kwam het bedrijf in botsing met concurrent Music Hall wanneer bleek dat beide bedrijven op hetzelfde moment in dezelfde stad de musical “Kleine Zeemeermin” hadden geprogrammeerd.