Kinepolis legt 25 miljoen euro op tafel voor 38 Spaanse bioscoopzalen

Kinepolis, de bioscoopgroep van de familie Bert, koopt twee Spaanse bioscoopcomplexen over: ‘Full’ in Barcelona en ‘El Punt Ribera’ in Valencia. Beide bioscopen maken deel uit van de bioscoopgroep El Punt, eigendom van de Spaanse familie Sallent. De grootste van de twee, de ‘Full’ megaplex in Barcelona, telt 28 zalen en 2.689 zitplaatsen en ontvangt jaarlijks meer dan 1,3 miljoen bezoekers. Het is de tweede grootste bioscoop in Spanje, na Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid. De bioscoop is gevestigd in het commercieel centrum ‘Splau’, naast de luchthaven op 14 kilometer ten zuiden van Barcelona. Kinepolis legt 25 miljoen euro op tafel voor de aankoop.De familie Bert zet dus haar internationale expansie verder. Eerder kocht ze ook al de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas. De ‘Full’ bioscoop is het paradepaardje van de Spaanse El Punt groep: alle zalen zijn uitgerust met 4K projectoren en 19 zalen werden voorzien van Dolby Atmos geluid. De bioscoop ‘El Punt Ribera’ is dan weer gelegen in een commerciële zone in Alzira, 44 kilometer ten zuiden van Valencia. De bioscoop, waarvan het vastgoed in eigendom is, telt 10 zalen, allen uitgerust met Dolby 7.1 geluid, goed voor 2.528 zitplaatsen en ontvangt meer dan 300.000 bezoekers per jaar. De bioscoop ‘El Punt Vallès’, eveneens gelegen in Barcelona, maakt geen deel uit van de transactie.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: “Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe aanwinst. De filosofie van ‘El Punt’ sluit mooi aan bij die van Kinepolis: ze gaan voor kwaliteit en proberen steeds hun aanbod aan producten en diensten te verbeteren. Innovatie staat daarbij voorop, getuige daarvan de bijzonder goed uitgeruste zalen, voorzien van de nieuwste digitale technologieën. Deze overname zal onze positie op de Spaanse markt versterken.”

Kinepolis telt op dit moment reeds 6 bioscopen in Spanje, goed voor 99 schermen en meer dan 28.000 zitplaatsen. Na deze overname zal Kinepolis de drie grootste cinemacomplexen in Spanje uitbaten, namelijk Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid, Full in Barcelona en Kinepolis Valencia.