Koen Wauters, 125 keer, maar vooral 10,8 miljoen euro vermogen

Kris en Koen Wauters (Foto: Belga Images)

Tussen 20 december 2024 en 10 januari 2025 staat Clouseau met de broers Koen en Kris Wauters tien keer in het Sportpaleis. 120.000 kaarten vlogen in een uur tijd de deur uit. Met een indrukwekkende marketingscampagne kondigden de broers hun 40-jarige bestaan aan. Ze zouden daarvoor nog één keer in het Sportpaleis optreden, de 125ste keer uit hun carrière. De promomachines draaiden volop. Er was het getal ‘125’ dat op televisie, radio, affiches en sociale media verscheen. Er kwam een persdag, die ging van televisiejournaals naar kranten, tijdschriften, sociale media en uiteindelijk eindigde het bij De Tafel Van Gert . En een dag later was Koen Wauters opnieuw te zien, in Alleen Elvis Blijft Bestaan. Het wordt dus 10 keer het Sportpaleis voor de 57-jarige Koen Wauters en zijn drie jaar oudere broer. In zijn 40-jarige carrière bouwde Koen Wauters een vermogen op van 10,8 miljoen euro, ongeveer twee keer zoveel als zijn broer Kris.Clouseau belooft alle hits te brengen: Anne, Daar Gaat Ze, Vonken & Vuur, Vliegtuig, Nobelprijs, Vanbinnen, Dans, Louise, De Tegenpartij , Geef Het Op en Domino om maar een begin te maken. Wie zich aanmeldde bij Ticketmaster, stond meteen in een wachtrij van 30.000 geïnteresseerden. Hun laatste optreden in het Sportpaleis dateert van 8 jaar geleden.

We kennen Koen Wauters niet enkel van Clouseau maar ook van zijn televisiewerk. Hij presenteerde een groot aantal programma’s zoals o.a. Familieraad, Binnen zonder bellen, Wedden dat?, Alles Moet Weg, Idool, X-factor, Belgium’s Got Talent en My Name is Michael én was bovendien jurylid in The Voice van Vlaanderen. Zelf gaf hij als protagonist gestalte aan de programma’s ‘Wauters vs. Waes’ en ‘Project K’. Naast zijn televisieopdrachten draafde hij ook een paar keer op in langspeelfilms. Het onderscheidt hem van zijn broer Kris.

Tot 2014 bouwde Koen Wauters zijn vermogen op in de vennootschap ‘Zigeuner’. Wanneer die in 2014 in vereffening ging, keerde Wauters zichzelf een dividend uit van 6 miljoen euro. Dit was slechts een deel van zijn vermogen. Wauters was met Clouseau ook populair in Nederland. De inkomsten daaruit bleven in eerste instantie in Nederland. Na ‘Zigeuner’ volgde de vennootschap ‘Arenco’,op zijn beurt goed voor 3,6 miljoen euro. Met zijn echtgenote Valerie De Boosere, van wie hij in 2020 scheidde, was hij eigenaar van de vastgoedvennootschap Immo Waubo, goed voor 1 miljoen euro.

Weinig Belgen die Koen Wauters niet kennen, maar ook weinigen die weten dat het dankzij Bob Savenberg is dat we ooit van Clouseau hoorden. Hij richtte met enkele vrienden de popgroep op in de jaren ’80 en enkele jaren later vervoegden de broers Wauters het team. Met Koen Wauters als boegbeeld haalde Clouseau in 1987 zijn eerst hit binnen met ‘Brandweer’. Twee jaar later volgde hun echt doorbraak met een deelname aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Ondanks het steeds groter wordende succes van de groep verlaat Bob Savenberg in 1996 als laatste bandlid de groep Clouseau. Opmerkelijk, dezer dagen is Savenberg lid van het Vlaams Parlement voor Open VLD waar hij de opvolger is van Gwendolyne Rutten die minister werd van de Vlaamse regering.