Marc Coucke: Dom van de vakbond

coucke-vtm-perrigoApotheker-ondernemer Marc Coucke heeft voor het eerst gereageerd op de aankondiging dat de Amerikaanse groep Perrigo 50 tot 80 man gaat ontslaan bij Omega Pharma. Dat is het vroeger bedrijf van Coucke dat door Perrigo werd overgenomen en waarvan de Amerikanen zeggen dat ze er 2,1 miljard euro te veel hebben voor betaald. Ze betichten Coucke er van de boekhouding te hebben opgesmukt. Bij het bekend worden van de huidige sanering wees de vakbond eveneens met een beschuldigende vinger naar Coucke. Dom van de vakbond, zegt Coucke, nu voelen de nieuwe eigenaars van Omega zich heel oppermachtig. Volgens Coucke kunnen er door de uitspraak van de vakbond nog meer ontslagen volgen.Marc Coucke werd door de cameraploeg van VTM onderschept wanneer hij ging kijken naar zijnvoetbalploeg KVK Oostende. Hij liet zich verleiden tot een commentaar op de aangekondigde sanering bij Omega Pharma. “De 50 tot 80 ontslagen bij Omega Pharma waren absoluut niet nodig. We hadden Omega nog veel groter kunnen maken. Ik zit daar ook niet meer aan het stuur. Ik kan er ook niets aan doen als ze een beetje tegen de muur rijden.” aldus Coucke.

Coucke is sluw en speelt de bal meteen terug naar Perrigo. Hij verwijst daarbij naar het feit dat Eurogenerics het distributiecontract met Omega Pharma heeft stopgezet. “Dat was een zeer groot contract rond generieken. Ik heb dat contract al 19 jaar. Zij zijn zes maanden bezig en ze zijn dat contract kwijt. Dat is een contract van 150 miljoen euro.” zo zegt Coucke die meent dat daardoor een groot deel jobs verloren zijn gegaan.

Marc Coucke: “Ik heb nooit geen felecitatiebriefje gehad van de vakbond wanneer we duizenden mensen hebben aangeworven”

Over de vakbond is hij al helemaal niet te spreken. Couke: “En dan zijn er overnemers die activiteiten afbouwen, naar het buitenland brengen, die denk ik geen al te beste beslissingen nemen, die heel veel mensen ontslaan en dan de vakbond die zegt dat dat mijn fout is. Sorry hé, ik zit daar al een jaar niet meer hé. Ik heb nooit geen felecitatiebriefje gehad van de vakbond wanneer we duizenden mensen hebben aangeworven en wanneer ze nu 80 mensen ontslaan dat ze mij op die manier aanvallen, totaal verkeerd, want die reactie van de vakbond zal nog vele ontslagen kosten. Want nu voelen de nieuwe eigenaars van Omega zich heel oppermachtig, dus heel dom. Maar nu heb ik al veel te veel gezegd. Dus nu ga ik naar de voetbal kijken.”