Marc Coucke goes Durbuy

DurbuyDe apotheker-ondernemer Marc Coucke heeft zijn oog laten vallen op het Waalse toeristische stadje Durbuy in de provincie Luxemburg. Begin dit jaar kocht hij het park Durbuy Adventure, nu aast hij op de aanpalende camping van Chênaie, goed voor een kleine 200 staanplaatsen van caravans. De huidige bewoners verwachten volgens de krant Le Soir eerstdaags een aangetekend schrijven waarin wordt gezegd dat ze de camping moeten ontruimen. Naar verluidt zou Coucke er luxe-bungalows willen uitbouwen met een kabelbaan die het bungalowpark verbindt met centrum van Durbuy. Tegelijkertijd werkt hij aan de uitbouw van het grootste natuur pretpark van Europa. Ook al nabij Durbuy. Vorig jaar al maakte Coucke allusies op zijn investeringen in Wallonië.De man van dienst in Durbuy voor Coucke is Bart Maerten, afkomstig van Veurne maar nu uitbater van “La Petite Merveille”, organisator van toeristische avonturen met kajaks, landelijke gites en avontuurlijke wandelingen. Volgens Maerten zal Coucke op 24 juni tijdens een groot volksfeest al zijn plannen concreet voorstellen aan de lokale bevolking. Verder zegt Maerten dat de nieuwe combinatie Adventure-Durbuy-LPM al 15 extra mensen in dienst heeft genomen.

Ondertussen draait de geruchtenmolen op volle toeren in Durbuy en omstreken. Coucke en Maerten zouden verschillende terreinen aan het opkopen zijn. Het zou dan meer bepaald gaan om het park van Topiaires, het labyrint van Barvaux, het speelpark Juliénas langs de Ourthe, en een stuk nabij gelegen bos zou worden omgevormd tot een dierenpark. Daar weet Coucke al iets van nu hij mede-eigenaar is van Pairi Daiza met Eric Domb. Verder zou hij kijken naar de bossen in Chapli en het toeristisch domein van Hottemme, in totaal goed voor 50 hectaren nu nog in handen van het Waals Gewest.

Burgemeester Philippe Bontemps (CDH) van Durbuy bevestigt de grootste plannen en ziet er alvast geen graten in: ‘”Welke burgemeester zou niet blij zijn als iemand als Coucke in zijn gemeente investeert? Ze zijn alles aan het vernieuwen. En de inwoners van Durbuy zijn blij dat hier geen lawaaierige quads meer rondcrossen en dat het gedaan is met gewelddadige activiteiten als paintball. Mooie ontwikkelingen, niet?”