Marc Coucke lanceert zijn eigen Ardennen gin

coucke-ginHet moest er van komen. Nadat Marc Coucke ongeveer heel Durbuy heeft opgekocht lanceert hij zijn eerste merchandising. Coucke en zijn partner Bart Maerten kozen voor een eigen gin die luistert naar de naam “La Petite Merveille”, niet toevallig ook de naam van het belevingspark dat ze uitbouwen in Durbuy. Met als baseline: “Le gin des Ardennes” en een bronstig hert op het etiket. De gin bevat subtiele smaken die verwijzen naar hars en dennenbomen. Kostprijs: 44,95 euro voor een fles van 50 centiliter.



De gin van Coucke is online te koop en wordt ook verkocht aan de horeca. Hij zal natuurlijk ook aangeboden worden in het groeiend aantal horecazaken dat Coucke bezit in Durbuy. “Mensen komen naar de Ardennen om andere dingen te ontdekken dan aan de kust, zegt Coucke bij de voorstelling van zijn gin, en er bestond nog geen drank die specifiek smaakt naar de Ardennen.”

Coucke is ook cocktail gewijs voorbereid. “In de winter raad ik aan een brandend dennentakje in het glas te zetten en te laten uitdoven. Je drinkt de gin met Erasmus Bond tonic. In de zomer vervang je het dennentakje door een schijfje groene citroen en rozemarijn.” Meer moet dat niet zijn.