UPDATE – Marc Coucke wordt Europees marktleider indoor skipistes

De ondernemingshonger van Marc Coucke lijkt niet te stillen. Nu hij met 83 % van alle aandelen de controle heeft verworven over SnowWorld, de Nederlandse beursgenoteerde exploitant van indoor skipistes, wordt hij via een reeks overnames Europese marktleider in deze sector. Met SnowWorld koopt Coucke drie sites in Nederland van zijn concurrent Skidôme over en wel in Rucphen, Roosendaal en Terneuzen. (Herroepen: zie UPDATE onderaan artikel) Ook de skihall van SnowPlanet Amsterdam is opgekocht. Tenslotte neemt Coucke een participatie van 25% in het Alpenpark Neuss in Duitsland, een participatie die in de toekomst kan worden opgetrokken. Nadat SnowWorld eerder magere resultaten voorlegde, heeft Coucke het management van de groep bedankt. Nieuwe CEO is nu Wim Hubrechtsen die eerder al werkte voor de bedrijven Studio 100 van Hans Bourlon en Medialaan van Christian Van Thillo.“We willen de merknaam SnowWorld hiermee nog sterker in de markt zetten als dé absolute referentie van een totale, kwalitatieve, klantgerichte winterpretbeleving,” zo zegt Wim Hubrechtsen. “Na de volledige integratie van alle verworven sites binnen het SnowWorld-concept mikken we jaarlijks op 2 miljoen bezoekers, een verdubbeling van het huidige bezoekersaantal bij SnowWorld.”

Met de overname palmt Coucke zijn twee belangrijkste Nederlandse concurrenten in en verwerft hij een minderheidsparticipatie in de grootste indoorskipiste in Duitsland. In totaal telt de groep nu 7 sites. Met de piste in Terneuzen wordt ook gemikt op de Belgische markt. Met de overname van de voetbalploeg Anderlecht verwierf Coucke ook de controle over een indoor skipiste in Neerpede maar daarover wordt met geen woord gerept.

“Indoorskihallen worden steeds relevanter,” weet de CEO van SnowWorld. “Door de klimaatveranderingen ligt de sneeuwgrens in de natuurlijke skigebieden steeds hoger, en dus bieden onze skipistes alternatieve belevingen.”

In totaal zullen om en bij 400 mensen binnen de groep tewerkgesteld worden, met een latere mogelijke uitbreiding naar 650 medewerkers. De voorbije jaren was er ook sprake van verdere buitenlandse investeringen. Momenteel is enkel de joint-venture in Milaan nog een concrete piste, maar in dit dossier is voorlopig geen verder nieuws, aldus een bericht.

UPDATE

In een nieuw bericht laat SnowWorld weten dat enkel de pistes in Amsterdam en Neuss werden overgenomen. De communicatie over de overname van de drie sites van Skidôme lijkt voorbarig. Er is wel sprake van onderhandelingen ter zake.