Medi-Market trekt kapitaal op en realiseert eerste buitenlandse overname

De Belgische ondernemer Yvan Verougstraete lijkt niet te stoppen. In korte tijd bouwde Verougstraete in België een keten van 27 Medi-Market- supermarkten of zogenaamde parafarmacies en 16 apotheken uit. Dit jaar wil hij in België nog 19 nieuwe parafarmacies openen. En ondertussen doet hij zijn eerste buitenlandse overname. Hij neemt de vennootschap Parashop Italia over van het Franse moederbedrijf Parashop. Parashop Italië heeft vier winkels in Milaan en Turijn. Ondertussen wordt het kapitaal van de groep opgetrokken met 1,7 miljoen euro tot 12,6 miljoen euro.



De huidige kapitaalverhoging van Medi-Market wordt onderschreven door 14 partijen waaronder Verougstraete zelf en een aantal bestaande aandeelhouders zoals Jacques Hayez en de lokale overheidsinvesteerder Nivelinvest. Daarnaast stappen nog een aantal kleinere individuele aandeelhouders in waarvan een deel medewerkers. Voor zijn Belgische expansie dit jaar zet Verougstraete 10 miljoen euro opzij. Vorig jaar haalde Medi-Market 80 miljoen euro omzet. Tegen 2020 wil de groep de kaap van 200 miljoen euro omzet hebben gerond.

Voor de opstart verzamelde hij 4 miljoen euro bij investeerders, onder meer bij Jean-Marc Heynderickx (ex- topman Louis Delhaize) en de familie De Clercq (Interparking). De eerste ‘supermarkt’ in Charleroi opende de deuren in 2014. Tegen eind dit jaar moeten dat er dan al 46 zijn. De limiet ligt op 50 tot 60 verkooppunten en 500 werknemers. 350 werken mensen werken nu al bij de groep.