NIEUW – Augias verzamelt ROOV-aandeelhouders in private stichting

Frédéric Vandenhende

De Gentse vennootschap Augias Corp. heeft een gelijknamige private stichting opgericht. Die verzamelt alle aandeelhouders die hebben geïnvesteerd in de financiële Augias  software ROOV in een administratiekantoor. Die software wordt omschreven als de digitale boekhouder voor particulieren. Hij moet digitale orde brengen in het financieel huishouden van gezinnen en op die manier transparantie brengen en geld opleveren. En het product overtuigt investeerders. Het bedrijf haalde om en bij 2 miljoen euro op. Geld dat onder meer afkomstig is van de broers Jan en Anthony De Clerck en hun holding Domo Invest, van ION-investeerder Paul Thiers, van Combell-oprichter Jonas Dhaenens en van ex-CEO van Brantegem en CFE Luc Rombaut.

De naam Augias verwijst naar de mythologische veestal waar 3.000 runderen 30 jaar lang ongemoeid konden resideren en die door Herakles moet worden uitgemest. Bij het Gentse bedrijf verwijst die naam niet naar het aantal aandeelhouders, hoewel wij er 21 konden terugvinden, maar wel naar de doolhof van data die zich opstapelt bij het financieel beheer van gezinnen en particulieren. Het is een project van Frédéric Vandenhende, de medeoprichter van Investr, een platform voor vastgoedinvesteerders. ROOV maakt het mogelijk facturen bij te houden en documenten op een centrale plaats op te slaan. De naam ROOV staat voor ‘Retrace Optimise Organise Visualise’. Einddoel is door meer inzicht geld te besparen in de dagelijkse uitgaven.



Eerder dit jaar kreeg de financiële app een licentie van de Nationale Bank. Gebruikers kunnen nu hun bankrekeningen koppelen aan de instrumenten voor data- en budgetbeheer. De app kan gratis gedownload worden. De premiumversie kost 4,99 euro per maand kost en maakt het mogelijk zichtrekeningen en betalingen te activeren. Het bedrijf mikt dit jaar op 100.000 gebruikers. Op termijn wil Augias zijn diensten uitbreiden naar verzekeringsproducten, telecompakketten en vastgoedeigenaars. Augias, dat al drie jaar werkt aan ROOV, wil geen data van gebruikers verkopen. Hun verdienmodel zit in de premium versie.