NIEUW – Bart Van Malderen en Drylock Technologies incasseren een verlies van 10 miljoen euro op Russische fabriek

 

Bart Van Malderen (Foto: RV)

De groep Drylock Technologies, producent van innovatieve hygiëneproducten en luiers, heeft vorig jaar een waardevermindering geboekt van 10 miljoen euro op de haar productie in Rusland. De groep die in handen is van Bart Van Malderen werkt in Rusland met 2 fabrieken. Die zijn goed voor om en bij 10 % van de groepsomzet. Activiteiten van Drylock in Oekraïne zijn er niet meer. Ondanks de 10 miljoen extra verlies in Rusland kon het moederbedrijf Drylock 2021 afsluiten met een winst van 15 miljoen euro, evenveel als in 2020. Van Malderen controleert 74 % van Drylock. 25 % is in handen van de familie Boël.



Drylock stelt meer dan 2.500 mensen te werk waarvan 600 in Rusland. Het bedrijf ontwikkelde luiers zonder de klassieke cellulosevezels afkomstig uit hout. Die werden vervangen door superabsorberende poeders. Dat gebeurt in combinatie met ‘kanaaltechnologie’, waardoor de urine zich beter in de luier verspreidt. Het resultaat zijn dunnere, comfortabele luiers met minder lekkage. Drylock richt zich niet enkel tot baby’s maar ook tot volwassenen met incontinentieproblemen.

Bart Van Malderen verklaarde eerder al niet van plan te zijn zich met Drylock terug te trekken uit Rusland. “ De goedkoopste en gemakkelijkste oplossing is alles stilleggen en een maand afwachten. Maar ik vind dat we verantwoordelijkheid dragen tegenover onze 600 werknemers en hun families. Die hebben geen schuld aan wat er gebeurt. Uiteraard veroordelen wij wat Poetin doet.” zo zei hij daarover. In Rusland produceert Drylock hygiënisch wegwerpmateriaal voor de lokale markt, zoals mondmaskers, maandverbanden, luiers en incontinentiemateriaal.