NIEUW – Christian Dumolin kuist 18 miljoen euro verlies op bij volumeprinter groep

Winkeldisplays, één van de producten van KVC.

De Kortrijkse ondernemer Christian Dumolin boekt 18 miljoen euro overgedragen verlies weg bij zijn dochter Koramic Visual Communication. Hij doet dat via een kapitaalverlaging van de groep van 21,5 naar 3,5 miljoen euro. Daarna brengt zijn centrale holding Koramic Industries 5 miljoen euro vers kapitaal in om het bedrijf terug op 8,5 miljoen euro te kapitaliseren. Getrouw aan zijn industrieel optimisme investeert Dumolin met Koramic Visual Communication aan de uitbouw van een grote groep met zelfs Europese ambities in de sector van de event communicatie met volumeprints. Vorig jaar investeerde de dochter Hecht uit Eigenbrakel 4 miljoen in nieuwe printcapaciteit, onder meer in een printmachine met een breedte van 5 meter.

Hecht is gevestigd in Eigenbrakel (Braine-l’Alleud), aanpalend aan Créaset dat eveneens tot de groep Koramic Visual Communication (KVC) behoort. Net zoals het bedrijf Wollux, specialist in vlaggen, reclame- en decoratietextiel uit Moeskroen. KVC beschikt ook over buitenlandse productiebedrijven, met name House of Flags in Cambridge, Engeland, en het textielprintbedrijf Garsan in Madrid in Spanje.In het gespecialiseerde blad Grafisch Nieuws lichtte Rik Deman, managing director van KVC, eind vorig jaar de ambitie van de groep toe. “We bouwen met KVC aan een Europese productiegroep voor visuele communicatieoplossingen, waarmee we naar buiten komen als één blok. Klanten moeten bij ons terecht kunnen voor alle soorten van producten: van posters voor affichage tot reclametextiel, displays in karton, print & sign-toepassingen en totems. In Eigenbrakel is het machinepark herschikt. Alle printers staan sinds dit jaar in de productieruimten van Hecht, de afwerkingsmachines voor de karton- en displayproducten waaronder stans- en lijmmachines in de vestiging van Créaset ernaast. De groep is georganiseerd volgens de business units affichage, textiel en print & sign. Bij KVC werken ongeveer 400 mensen, de helft daarvan op de site in Eigenbrakel.” aldus Deman.

KVC is actief in een moeilijke sector met lage marges en veel overcapaciteit. In 2018 nog legde de grootformaatdrukkerij en digitaal printbedrijf GSI Printing uit Kontich de boeken neer. GSI Printing was een onderdeel Koramic Visual Communication. Het nam in 2016 het noodlijdende New Roels Display over dat in december 2017 in vrijwillige ontbinding ging.